.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 00:31:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Q5 2014] Brak kluczyków, kodowanie, immobilizer
PostNapisane: 22.lip.2018 21:58:43 
Użytkownik

Auto: Q5
Witam, chciałbym przywitać Wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy post na tym forum. Przeszukałem i wydaje mi się, że nie powielam tematu - jeśli się mylę to proszę o wyrozumiałość:-)

Zakupiłem Q5 z 2014 roku w Kanadzie (jeszcze jest w drodze). Po inspekcji w porcie okazało się, że nie ma żadnego kluczyka.
1. Jak połączyć się kablem HEX-V2 z VCDS kiedy nie będę miał czym włączyć zapłonu?
2. Jak do tego modelu zakodować pilot i immobilizer gdy nie ma żadnego kluczyka, ani pinu?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i wskazówki.

Tytuł: Re: [Q5 2014] Brak kluczyków, kodowanie, immobilizer
PostNapisane: 25.lip.2018 00:27:49 
Użytkownik

michal23d napisał(a):
Witam, chciałbym przywitać Wszystkich forumowiczów - to mój pierwszy post na tym forum. Przeszukałem i wydaje mi się, że nie powielam tematu - jeśli się mylę to proszę o wyrozumiałość:-)

Zakupiłem Q5 z 2014 roku w Kanadzie (jeszcze jest w drodze). Po inspekcji w porcie okazało się, że nie ma żadnego kluczyka.
1. Jak połączyć się kablem HEX-V2 z VCDS kiedy nie będę miał czym włączyć zapłonu?
2. Jak do tego modelu zakodować pilot i immobilizer gdy nie ma żadnego kluczyka, ani pinu?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i wskazówki.

Ja bym się na Twoim miejscu bardziej martwił ,aby auto po rozładunku w Polsce , na placu w porcie przypadkiem samo nie odjechało bez Ciebie zanim zdążysz się z nim "przywitać" . Bo może być tak , że jakiś zarobiony amator w tej branży "usługowej" już sobie to auto pilnuje-pilotuje z Twoimi kluczykami w kieszeni , i tylko czeka jak kółkami dotknie ono stałego lądu . Jeżeli nie możesz być przy samym rozładunku tego auta , to poproś kogoś zaufanego ... brata , wujka , Tatę aby podjechał tam na dzień dobry lawetą z "motylkiem" - czymkolwiek by móc auto momentalnie po rozładunku , od razu załadować na lawetę i zawieźć w bezpieczne miejsce , ... hmmm nawet nie pod dom (chyba , że masz posesję zamkniętą)... parking strzeżony czy coś w tym stylu .

Tytuł: Re: [Q5 2014] Brak kluczyków, kodowanie, immobilizer
PostNapisane: 29.lip.2018 20:27:15 
Użytkownik

Auto: Q5
Dzięki za troskę, czekam cierpliwie:-)
Może ktoś doświadczony z forumowiczów w przedmiotowym temacie podpowie...

Strefa czasowa: UTC + 1