Witam Wszystkich Temat dość szeroko opisywany ale. Dołożyłem w swojej czerwonce elektrykę na tył Jest ma?y problem albo ten typ tak ma. Mianowicie szyby się nie zamykają z automatu. Tzn. po naciśnięciu przycisku otwierania szyby idą na dół z automatu natomiast żeby zamknąć muszę trzymać ciągle guzik od zamykania I nie ma znaczenia czy zamykam lub otwieram z pozycji kierowcy czy pasażera. Co zrobiłem; - Instalacja jest kompletna, wyjęta z dawcy i silniczki są na 8 kabli - przekladalem kostki w sterowaniu u kierowcy, znaczy LT z LP bez reakcji - kable podłączone po kolorach -podmienialem silniczki PP na LT pasują tylko działają odwrotnie na guzikach ale też idzie w dół z automatu a do góry ani ani -4 szyby zamykają i otwierają się po przekręceniu i przytrzymaniu kluczyka w drzwiach - podswietlenie gaśnie na włącznikach z tyłu przy zamykaniu i otwieraniu szyb - włącznik odłączający szyby na tyle działa co nie zmienia charakterystyki pracy szyb - nie posiadam żadnego przekaźnika przy słupku A z lewej strony ani w dawcy ani biorcy Oba auta z tego samego roku, różnica w silnikach i skrzyniach biegów Szyby podłączone praktycznie w miejsca tak jak oryginał Cienki kabel czerwony z brązowym podłączony pod to samo zasilanie co kabel od przednich szyb, kable z dawcy przecinalem i wyciągałem więc żadnego przekaźnika czy czegoś nie ominąłem. Nawet jak podmienilem silniczki te z tyłu na przód to na przodzie chodzi w górę i dół jak powinno. Czy na przód jest jakiś dodatkowy sterownik że to działa? Przodu akurat nie demontowalem z dawcy ale jak nie znajdę tutaj odpowiedzi to będę musiał poświęcić trochę czasu Liczę na jakąś wskazówkę bo ostatnio rwałem dywaniki żeby zobaczyć czy nie skopalem czegoś przy kablach i praktycznie niedziela w plecy a efektu brak.
|