.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 13:49:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5]odgłos piszczenia w kabinie
PostNapisane: 22.lut.2021 21:56:16 
Użytkownik

Mam problem z dziwnym, piszczącym dźwiękiem wydobywającym się spod deski rozdzielczej od strony pasażera (a przynajmniej tak mi się wydaje, że tam jest źródło problemu). Dźwięk pojawia się zazwyczaj w prędkościach miejskich kiedy dochodzi do hamowania, jeżdżenia po nierównościach lub czasami na biegu jałowym np. na światłach (jak wpadnie w taki "rezonans"). Jadąc ze stałą prędkością tego problemu nie ma. Poza tym ten problem nie jest powtarzalny, raz jest bardziej uciążliwy, a raz mniej, raz piszczy długo, a raz krótko, raz głośno a innym razem cicho. Czy ktokolwiek miał podobny problem albo wie co to może być? Poniżej nagranie audio, które w małym stopniu oddaje natężenie dźwięku przy występującym przedmiotowym problemie.

https://vocaroo.com/1ZGVZIoFbubk

Tytuł: Re: [A6 C5]odgłos piszczenia w kabinie
PostNapisane: 24.lut.2021 22:40:05 
Użytkownik

Auto: Audi 200 2.2 Turbo 1B FWD
Cześć.
Ja tak miałem z czujnikiem klimatyzacji . Tylko w C3 więc nie wiem jak to jest w C5. W każdym razie ja mam w desce od strony pasażera ten czujnik temperatury od klimy. Dziad ten posiada wiatraczek którym zasysa powietrze i właśnie on tak piszczał łudząco podobnie to tego co słyszałem na twoim nagraniu. U mnie dobrałem sie do niego od spodu demontując schowek.

PostNapisane: 25.lut.2021 21:35:30 
Użytkownik

Dzięki. No coś z klimatyzacją na pewno ale i tak będę musiał rozebrać trochę deski rozdzielczej żeby pojeździć z tym na wierzchu i zlokalizować problem. Miałem tylko nadzieję, że ktoś już miał podobny problem w C5.

PostNapisane: 27.lut.2021 22:36:40 
Użytkownik

Ja miałem podobny problem w C4. Piszczało podobnie. Potrafiło się "włączyć" kiedy np. wjechalem w dziurę w jezdni. To ten wiatraczek, o którym pisał Przemo.

Strefa czasowa: UTC + 1