.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.sie.2025 13:12:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 B7 - nastawy podstawowe silników klimy - pytanie
PostNapisane: 07.sie.2025 17:16:36 
Użytkownik

Witam,
prośba do Was o wyjaśnienie (dołączyłbym fotę, ale nie widzę takiej możliwości dodania tu), więc opiszę o co mi chodzi;
mianowicie w nastawach podstawowych silników/klap klimy grupa 001 jest dziesięć okienek do ustawienia fabrycznego.
Wiadomo, sześć pierwszych odpowiada za sześć silniczków występujących w tym aucie, ale są jeszcze cztery kratki, w których od początku do końca procesu ustawiania wartość się nie rusza i wynosi 000 ( i ponoć tak ma być, widziałem na filmie).
I pytanie moje za co odpowiadają te kratki od 7 do 10 (nie mogę nigdzie znależć info o tym), bo u mnie co prawda również się nie ruszają, nie ustawiają, ale wartości już nie wynoszą 000
Precyzyjnie mówiąc:
kratka 7 - 000
kratka 8 - 032
kratka 9 - 051
kratka 10 - 050
Pewnie w ogóle bym się tym nie zainteresował, ale mam mały problem z klimą, mianowicie z nadmuchu na nogi leci ciepławe powietrze, z pozostałych możliwych nawiewów, centralne, szyba jest super właściwy ziąb i dlatego dopytuję o te cztery pozycje, które mają jakieś wartości, a nie zera jak to ma być i czy może mieć wpływ na moją nieprawidłowość.
Doczytałem też, że ponoć silniczek V70 lub V107 może być za to odpowiedzialny, ale przyznam, że średnio orientuję się w temacie i dlatego prośba do Was o informacje w powyższych kwestiach tych nastawów no i silniczków.
Błędów brak zarówno przed robieniem nastawów jak i po tej operacji.
Dzięki za pomoc.

Strefa czasowa: UTC + 2