Szukając przyczyny rozładowywania akumulatora, po wymianie regulatora napięcia i sprawdzeniu wiatraka chłodnicy wziąłem się za radio. I tyo byłstrzałw 10
Nie wiem co za geniusz to podłączał, ale podpiąłna stałe do +12 kabelki: czerwony, zolty i niebieski. Pierwsze 2 oczywiscie słuszmnie, ale ostatni (sterujący anteną) powodował dość szybkie rozładowywanie aku. Po odpięciu tego kabelka łądowanie jest jak trzeba
Troche się rozpisałem, ale juz przechodze do sedna. Otoz przy okazji chciałbym założyć głośniki z tyłu. Muszę dołożyć styki w kostce przy radiu, bo sa tylko do przednich. Juz mam przygotowane. Zaglądałem pod maskownice głośnikow. Pod tą duża od niskotonowych jest pusto. Są za to niskotonowe w tych wystających obudowach. Idą od nich kabelki i wchodzą pod tapicerkę pod tylną kanapą. Jeszcze nie rozkręcałem konsoli pod radiem i nie wiem czy tam wychodzą. Przez otwor na radio nie było ich nigdzie widac. I tu moje pytania:
1. Jakie głośniki wchodzą na tylną półkę (chodzi mi głównie o rozmiar i kształt)? Jak je montowac? Od góry czy od dołu? Trzeba wyciągać tylną półkę?
2. Czy w tym autku byłmontowany jakiś wzmacniacz? Czy tez kabelki ida bezpośrednio doradia? Jesli jest wzmacniacz to gdzie? Choć pewnie go nie ma
Dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie