.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 04:32:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 2,5 TDI] Wymiana Fis'u
PostNapisane: 28.lis.2006 22:49:04 
Użytkownik

Witam, zastanawiam się nad wymianą fisu. Aktualnie mam ten gdzie funkcjonuje polowa wyświetlacza (nie wiem czy jest na to jakaś osobna nazwa) wyświetla temperaturę i biegi. Czy jest możliwe by założyc "pełen fis" ? tzn, by działał RDS, spalanie.. itd. Nie wiem czy to nie bedzię też kwestia oprogramowania komputera, bo jesli sie dobrze orientuje FIS tylko wyświetla informacije od kompa. Czy nie będzie problemów z podłączeniem ?? Czy końcówki są takie same ??
A to ten na który chcę wymienić
http://www.allegro.pl/item145624388_aud ... kazja.html
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29.lis.2006 04:24:15 
Użytkownik

wal do etronic'a (uzytkownik forum) robil to statnio to cos ci pewnie powie ;))

Peugeot 405
Fiacior 126P
Obrazek

:) Przylookaj :)

Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2006 12:39:44 
Użytkownik

Zalozyc mozesz i bedzie ci smigac AC, wskazniki itp. Co do samego FIS'a to trzeba dorobic dodatkowa wiazke. Szara wtyczka jest dosc droga i ciezko ja dosac od reki ale mozna sobie zaadaptowac np. niebieska ktora jest tania i mozna ja kupic u dealera bez czekania 3-4 tygodni. Wystarczy sie przyjrzec i wyciac w gniezdzie odpowiednie zaslepki pod prowadnice i to wszystko. Wtyczka jest dostarczana z pinami w niej wiec potrzebne beda tylko przewody o odpowiednim przekroju i wiazka gotowa. Opis pinow jest w elsie ew na zyczenie moge wkleic to tutaj.
Dalej to juz tylko formalnosc :). Bierzesz rozpiske gniazda radia i podlaczasz (RDS na FIS). Reszta czujnikow ktore wchodza do FIS na szare zlacze musisz wylozyc na mase lub zamontowac potrzebne urzadzenia. Manetka to prosta sprawa z tym ze jesli masz regulowana czestotliwosc dzialania wycieraczek to mase dla przyciskow musisz wziasc z innego przewodu niz ten co jest w manetce do regulacji ( ew. przykrec gdzies przewod masowy)
W razie watpliwosci pisz...

Chiptuning i diagnostyka VAG, Opel, BMW. Naprawa sterownikow airbag, licznikow, laptopow i innych urzadzen elektronicznych (TV itp.)

mob. 07746172658

Strefa czasowa: UTC + 1