.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 04:23:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] , klimatyzacja,prosze o pomoc
PostNapisane: 17.gru.2006 17:28:16 
Użytkownik

Auto: Audi
Hej
ma ktos instrukcje do climatronicu z audi a4?? jak to obslugiwac?/ jestem tu nowy,bo wlasnie kupilem tkie audi :) ,ja kto ustawic?? czy pobiera paliwo?? slyszalem cos o nabijaniu??? ile to kosztuje??? i ja ksprawdzi stan??
prosze o pomoc!

Tytuł: Re: Audi A4 1995 2.8 , klimatyzacja,prosze o pomoc
PostNapisane: 17.gru.2006 18:02:57 
Użytkownik

jordan233 napisał(a):
Hej
ma ktos instrukcje do climatronicu z audi a4?? jak to obslugiwac?/ jestem tu nowy,bo wlasnie kupilem tkie audi :) ,ja kto ustawic?? czy pobiera paliwo?? slyszalem cos o nabijaniu??? ile to kosztuje??? i ja ksprawdzi stan??
prosze o pomoc!

Instrukcji nie mam, ale moge poinstruowac co do obslugi...
Generalnie nastawiasz satysfakcjonujaca Cie temperature, ustawiasz 'auto' i juz. Klimatronic zadba, aby utrzymac zadana temperature w aucie. Klima sama w sobie paliwa nie pobiera, ale jest napedzana paskiem przez silnik, a wiec jest to dodatkowe obciazenie dla silnika. Ponoc zuzycie paliwa w trasie wzrasta o ok. 0,1litra na kazde 100km, w miescie miedzy 0,5-1litra na 100km. Kazdego roku najlepiej na wiosne wypada "nabic" klime w specjalistycznym zakladzie, oraz wymienic filtr kabiny. Koszt w zaleznosci od miasta i 'znajomosci' ;) miedzy 100-300zeta. Pamietaj, jesli temperatura powietrza na zewnatrz wynosi mniej niz 5st.C sprezarka klimy sie nie zalaczy. Dlatego dobrze jest raz na klika dni np. w garazu gdzie jest w miare cieplo zalaczyc klime, niech troche pochlodzi, przez co sprezarka sie przesmaruje.
Hm, to chyba tyle jesli chodzi o najwazniejsze rzeczy... Zreszta, koledzy pewnie jeszcze cos dodadza ;)
Pozdrawiam

Tytuł: clima
PostNapisane: 17.gru.2006 18:25:41 
Użytkownik

Auto: Audi
troszke mi pomogłeś!!!!!! czekam na inne osoby :)

Strefa czasowa: UTC + 1