.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 13:30:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2006 14:21:35 
Użytkownik

FAROW napisał(a):
Podświetlenie schowka! Ja pierdziele, przez takie gówno mogłem spalić samochód :/

A pisalem, zebys posprawdzal te kable. Dobrze ze tylko kable sie spalily.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 15.lip.2006 14:23:44 
Użytkownik

Mądry Polak po szkodzie :P
Ku przestrodze! Sprawdzajcie zawsze najgłupsze miejsca! A zwarcie nie było na smych kablach tylko tuż przy żąróweczce! :)
Ide reperować ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.wrz.2006 09:21:32 
Użytkownik

Witam
Dobrze że niezjarałeś auta. a co do oswietlenia deski to dokładnie to samo miałem. odpowiada za to bezpiecznik 14. zasila on takze oświetlenie deski, oświetlenie komory silnika, podświetlenie konsoli wraz z popielniczką.
Mam nadzieję że juz doczysiłeś autko.
Pozdro

Tytuł: potwierdzenie problemu ....
PostNapisane: 19.wrz.2006 12:30:49 
Użytkownik

czesc , tez mialem ten sam problem z moim b4 . na poczatku siadlo mi podswietlenie na tylniej tablicy rej. , wina bylo zwarcie wlasnie w Schowku p[o stronie pasazera (to chyba flagowa wina tego autka) ale to nic jakos to naprawilem , po 2tyg siadlo mi podswietlenie zegarow i radia ....okazalo sie ze wine miala plytka zegarow , wymienilem na nowa allegro 35zl i śmigam dalej juz pol roku i nic sie ne dzieje.... pozdrawiam
:)

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 12:23:52 
Użytkownik

ja mam teraz podobny problem niedzila mi podswietlenie zegarow nawiewow i podswiet tylnej rejestracji ale z znowu jest podswietlenie w schowku od strony pasazera hm sprawdzalem bezpieczniki i zaroweczki na poczatku wymienilem bezpiecznik 14 bo byl przepanony zaczalem szukac przyczyny i przepala sie przez 1 zaroweczke w podswietleniu zegarow wyjalem ja wsadzialem nowy bezpiecznik i juz sie nie przepala ale podswietlenia tez niema krecilem tez tym od nasycenia podswietlenia i to nie to niemam voltomierza bo bym sprawdzial napiecie no i te kable w klapie bagaznika po lewej stronie sa juz niezle latane i poizolowane tasmami chyba w 3 miejscach przez poprzedniego wlasniciela i teraz niewiem za co sie zabrac bo przy tych kablach w klapie bagaznika boje sie ze cos zjeb.. i padnie mi centralny albo swiatla;p co to moze byc??

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 12:30:24 
Użytkownik

blanko napisał(a):
ja mam teraz podobny problem niedzila mi podswietlenie zegarow nawiewow i podswiet tylnej rejestracji ale z znowu jest podswietlenie w schowku od strony pasazera hm sprawdzalem bezpieczniki i zaroweczki na poczatku wymienilem bezpiecznik 14 bo byl przepanony zaczalem szukac przyczyny i przepala sie przez 1 zaroweczke w podswietleniu zegarow wyjalem ja wsadzialem nowy bezpiecznik i juz sie nie przepala ale podswietlenia tez niema krecilem tez tym od nasycenia podswietlenia i to nie to niemam voltomierza bo bym sprawdzial napiecie no i te kable w klapie bagaznika po lewej stronie sa juz niezle latane i poizolowane tasmami chyba w 3 miejscach przez poprzedniego wlasniciela i teraz niewiem za co sie zabrac bo przy tych kablach w klapie bagaznika boje sie ze cos zjeb.. i padnie mi centralny albo swiatla;p co to moze byc??

jasnowidzami nie jesteśmy, może być parę rzeczy, ale bez miernika ciężko coś sprawdzić, jedź do elektryka, w pare minut powinien dojść co i jak

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 19:17:02 
Użytkownik

Mam b4 z 93 i rowniez ostatnio mi niedomagaly zegary. bezpieczniki ok. Powodem byl niedopmagajacy potencjometr natezenia poswietlenia w zegarach. Wyciagnalem zegary odkrecilem potencjometr potraktoewalem KONTAKTEM, przeczyscielm stytki rowniez i teraz smiga jak nalezy.

Nie wiem czy zakaldac nowy watek ale mam pyatnie. Nie dziala mi podswietlenia tego koleczka od eklektrycznych lusterek .Mianowice stzralki 2. Jak sie wyjmuje owo koleczko, tzreba do tego tapicere sciagac czy nie. Bo ostatinm razem jakos nie sprawdzielm?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1