.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 00:36:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [ALL] Podłączenie alternatywnego radia do nagłośnienia a
PostNapisane: 05.lip.2018 16:56:28 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2
Odkopuję niczym grabarz :D Panowie u mnie problem w AUDI A8. Posiadam radio Delta CC system bose. Chcę wpiąć radio alternatywne. Zakupiłem z allegro adapter w którym znajdują się 4 kondensatory 220uf ( Kondensator bipolarny 220uF 16V ) prawdopodnie też rezystory które są zalane czarną masą, oczywiście przejściówki ( wtyczki ) Problem z tym, że są straszne zakłócenia. Piski, purkanie, słychać pracę lasera. Masa adaptera wpięta w masę. Wzbudzenie wzmacniacza ( jego masa ) jest także połączona. Najlepsze jest to, że jak tylko wzbudzę zasilacz bose to od razu są zakłócenia a nawet nie podałem sygnału audio. Jak uzyskać czysty dźwięk? Proszę o pomoc. Nie pomaga filtr przeciwzakłóceniowy na zasilaniu radia.

Znalazłem na jednym forum ten sam problem. Ktoś go rozwiązał. Ale opisał w taki sposób, że nic z tego nie rozumiem.

Cutuję:
" Działa, problem rozwiązałem w ten sposób, że sygnał wziąłem z wyjść głośnikowych radia (+) (wykorzystałem kostkę która kupiłem są w niej na wejściu kondensatory a za nimi rezystory zbijające napięcie)"masę" sygnałową zrobiłem sumując przez rezystory 1k wyjścia głośnikowe radia (-) i problem się rozwiązał! Żadnych zakłóceń świstów puknięć strzelania głośników! Dzięki panowie za pomoc! "

Tytuł: Re: [ALL] Podłączenie alternatywnego radia do nagłośnienia a
PostNapisane: 08.lip.2018 14:28:51 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2
Udało mi się rozwiązać problem wpierw przerobiłem kostkę. Na kanałach były już wlutowane kondensatory 22uf ale na masie nie było. Masa sobie tak biegła luzem. Trzeba wlutować kondensator tej samej wartości ( testy trwają). Do tego masa z kondensatorów ( kostki tej przerobionej ) ma iść na obudowę radia. Wtedy brak stuków przy załączaniu brak świstów silnika. Pozostaje jednak delikatny szum spowodowany wzmacniaczem albo po prostu trzeba zmienić wartość kondensatora na masie. Ale szum słychać głównie jak się da na zero przy słuchaniu na 5 lub 10 czyli tak normalnie nie słychać nic oprócz muzyki. Jeśli macie pomysł z tymi szumami to dajcie znać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1