Podepnę się pod wątek.... Auto kupiłem z dwoma scyzorykami. Jeden działa bez zarzutu, drugi wygląda jak nówka i nie działa. Po rozebraniu okazało się że wylała się w nim bateria z tego leżenia. Immo działa - auto da się uruchomić, kontrolka gaśnie normalnie po trzech sekundach. Ale pilot nie działa i kluczyk w zamku nie steruje centralnym zamkiem.
Zakupiłem drugi używany kluczyk o identycznym numerze i częstotliwości. Przełożyłem końcówkę z grotem i transponderem ze swojego kluczyka i chciałem zakodować "nowy" pilot. Metoda z kluczem w stacyjce i drugim w zamku niestety nie działa. Nawet rozkodowałem sobie działający kluczyk. Po dłuższej walce udało mi się go odtworzyć.
Podłączyłem VAGa. Z modułem komfortu nie chce się łączyć. Łączy się za to z centralnym. Wszedłem w adaptację, kanał 21. Liczba zaprogramowanych pilotów - 0

Wpisuje nową wartość - 2. Zatwierdzam, klikam w klucze i wczytuje się tylko ten kluczyk, który siedzi w stacyjce. Drugi nie reaguje. Raz jeden, raz drugi się wczytuje (wniosek - oba są sprawne). I tu pytanie - czy muszę kliknąć najpierw w ten w stacyjce, później w ten poza czy wyjąć jeden ze stacyjki i włożyć drugi

Tak też nie zadziałało.
Tym drugim sposobem też próbowałem. Bloki pomiarowe - grupa 007, w drugim polu liczba 0000....po próbie wgrania drugiego pilota pojawia się 0100 lecz nadal działa tylko ten że stacyjki.
Wygląda na to, że sterownik nie chce przyjąć większej liczby pilotów niż 1. Ogarnia ktoś temat

Może jednak coś robię nie tak