patrykcz8 napisał(a):
Witam Koledzy!!! Temat pewnie już zamknięty ale mam prośbę Posiadam audi 100 c4 1992 rok 2,5tdi z klimatronikiem. Szukałem dzisiaj tego filtra kabinowego ale bezskutecznie.Tz. przy podszybiu jest ta cala skrzynka od klimy ale nie ma tam śrubek do odkręcenia,gdy włożę rękę za ta skrzynkę to czuć pod palcami coś takiego jak chłodnica od tego idzie połączenie rurkowe wchodzące do kabiny samochodu.Moje pytanie jest takie czy w tym samochodzie może być ten filtr kabinowy bo już zgłupieć można a przyznam że podczas deszczu szybki parują i trochę nieprzyjemny zapach jest w samochodzie.Nie używam klimy bo muszę ją napełnić i sprawdzić szczelność.Mam nadzieje,że pomożecie
no jakbyś miał klime sprawną to włączasz i problem parowania z nika, ta skrzynka przy podszybiu jak to napisałeś, ma taką klape z tyłu spróbuj ją uchylić ręką jak sie nie otwiera, parowanie zniknie ale i tak będzie się zamykać, nie wiem jak to działa dokładnie cały ten mechanizm ale u mnie właśnie jak ta klapa sie zamknie i wyłączam klime to sie robi duszno i szyby też patują w czasie deszcze a pstryk * i po kłopocie