Witam!
Przychodzę dziś z zapytaniem dotyczącym zarówno nawigacji jak i zestawu głośnomówiącego do Audi A8
Tak się składa, że moja poprzednia A8 została sprzedana a ja upolowałem piękny okaz po FL. Autem pochwalę się niebawem, tym czasem mam prośbę:
Jak widzicie w aucie nie ma zamontowanej fabrycznej nawigacji.
Moje pierwsze pytanie dotyczy właśnie tej sprawy:
Czy trudno jest zamontować do auta po FL nawigację (czy potrzeba jest dużo ingerencji w to co fabrycznie włożone?) i co byście polecili w tym zakresie – jaki model navi, czy są takie odtwarzające MP3 ?. (Dodam, że w aucie jest system Bose)
Ramka jest niestety koloru nietypowego i przyznam, że nie znalazłem (oglądając aukcje allego) do tej pory ramki na navi w takim kolorze.
Najbardziej jednak – (bardziej od nawigacji) zależy mi na tym, abym mógł odtwarzać płyty CD, najlepiej Mp3 – wkładając je bezpośrednio w aucie a nie idąc do zmieniarki.
Zastanawiałem się także nad emulatorem zm ieniarki dołączonym do tego zestawu.
Czy ktoś z Was to użytkuje i czy jest zadowolony.
Pytanie drugie:
Jak widać w aucie jest zamontowany zestaw głośnomówiący do nie wiem jakiego telefonu. Chciałbym móc jednak korzystać ze swojej noki n95 i tu znów mam dylemat – czy zmieniać mocowanie, które nie jest wcale tanie, czy może jest możliwość podpięcia do zestawu fabrycznego radia moduł bluetooth? Mój kolega w audi a4 ma coś takiego przy fabrycznym radiu.
Jestem fanem oryginalnych i fabrycznych rozwiązań – które jak najmniej ingerują w to co jest zaprojektowane jak powinno być – i stąd moje dylematy.