gumis15 napisał(a):
- jaki bezpiecznik powinien być dla fotela elektrycznego bo w oryginalnym miejscu (szyna B brązowa pole chyba 8) jest 5A i dwa razy mi go upaliło jak testowałem fotel.
Trzeba by zobaczyć w dokumentacji elektrycznej ale zmiana bezpiecznika to nie wszystko. Jeżeli zmienisz bezpiecznik a przewody zostaną stare to mogą się spalić/stopić. Zwiększasz obciążenie na obwodzie który był dostosowany do mniejszego poboru prądu więc uważaj co robisz bo jak dasz za duży bezpiecznik to możesz sobie gaśnice pod nogi wsadzić w razie czego
- poczytam w instrukcji może coś znajdę na ten temat.
gumis15 napisał(a):
- jak chcę przesunąć lub podnieść fotel to trzymając dany przełącznik np do tyłu, to fotel jedzie i zatrzymuje się po chwili i muszę puścić przełącznik i znowu przesuwać i tak kilka razy aż dojedzie do końca, nie ma tak jak w innych markach że trzymam przełącznik a fotel odjeżdża do końca tylko tak sekwencyjnie jakoś, czy to norma?
Na pewno tak nie powinno być. Wygląda jakby się blokował / miał za duży opór. Być może jest jakieś zabezpieczenie termiczne lub obciążeniowe. Nie jestem pewien.
- Czy mógłby to ktoś potwierdzić tzn dlaczego tak się dzieje i jak to ewentualnie naprawić?
gumis15 napisał(a):
- i ostatnie pytanie to czy na szynach to czy oprócz tej osłony 4F088134701C jest jeszcze taka która maskuje śrubę? tak jak to było w manualnym fotelu 8K0881672, bo w tym nowym stelażu tak druga osłona nie pasuję a średnio wygląda ta śruba nie zasłonięta.
Poszukaj w Etce, powinieneś znaleźć każdą zaślepkę jaka była w każdej z opcji.
- patrzyłem w tym katalogu i są szczegółowo opisane stelarze fotela manualnego, elektrycznego i el z pamięcią i są też opisane zaślepki o które mi chodzi ale tylko dla fotela z manualną regulacją, czy ktoś wie czy są inne zaślepki dla fotela elektrycznego?