.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 05:51:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 1998r] Zamiana radia Chorus
PostNapisane: 15.sie.2012 10:38:33 
Użytkownik

Witam. Wczoraj kupiłem Audi A3 1998r i pierwsze co chcę w niej wymienić to radio. Mianowicie mam Chorusa:

Obrazek

Jak to zrobić? Wielkość tego fabrycznego jest większa od standardowych. Trzeba dokupić jakieś kostki itp? Jestem ciemny w tej sprawie kompletnie. Pewnie temat już się pojawił, ale nie miałem czasu do przeglądania, bo stron strasznie dużo. Pozdrawiam.

Tytuł: Re: [A3 1998r] Zamiana radia Chorus
PostNapisane: 15.sie.2012 12:24:09 
Użytkownik

Jeżeli chcesz zdemontować radio masz do tego dwa specjalne płaskie wejścia na samym dole po lewej i po prawej stronie (widoczne na zdjęciu). Ori radia Audi są większe niż standardowe ale nie wymaga to specjalnych przeróbek jeżeli chodzi o zamontowanie nowego. Wystarczy plastikowa ramka dołączona w zestawie albo sobie dokupisz. Jakiś czas temu też chciałem zmienić radio tylko mam delta cc. Link do tego tematu:http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=29&t=118273 . I jednak zostałem dalej przy tum sprzęcie ;) Mam zamontowaną ori zmieniarkę i śmiga wszystko bez zarzutu. Tobie raczej proponowałbym zastanowić się nad jakąś zmieniarką niż zmianą radia. Osobiście radziłbym ten sposób. Wtedy nie ingerujesz zbytnio we wnętrze samochodu,wszystko jest ładnie spasowane i oryginalne nic się ze sobą nie "gryzie" No ale to moje zdanie :) Chyba że masz jakiś inny powód dla którego chcesz zmienić radio

PostNapisane: 15.sie.2012 18:10:14 
Użytkownik

A kaseta adapter? i podłączona do niej MP3? Da radę?

PostNapisane: 15.sie.2012 18:16:43 
Użytkownik

Kaseta i adapter... Przerabiałem to też ;) Miałem konwerter mp3 i tą kasetę właśnie... Nie polecam szczerze mówiąc. Konwerter daje słabą jakość po za tym jeśli będziesz jechał gdzieś po trasie czy po mieście to gubi fale i jest to wkurzające. Kaseta również słaba jakość odtwarzania. Nawet bardzo słaba ;) Tani bubel moim zdaniem.
http://allegro.pl/super-zmieniarka-mp3- ... 34244.html
Kolega Biedron mi to polecił w poprzednim temacie. Widze ze aukcja zakończona ale szukaj czegoś podobnego do tego. Mi się akurat udało załatwić ori zmieniarkę do mojego. Ta z linku jest lepsza bo ma wejście USB i inne co tam sobie wyczytasz. Fakt trochę drogie w porównaniu z tymi konwerterami za kilka złotych ale masz jakość normalną bez żadnych szmerów itp. I najważniejsze nie zmieniasz radia tylko podpinasz zmieniarkę i wszystko gra ;)

PostNapisane: 15.sie.2012 19:16:07 
Użytkownik

Tak, ale do mojego modelu chyba nie będzie pasowała ta zmieniarka. W rozpisce go nie ma. Załatwię od kogoś kasetę adapter i sprawdzę. Jeżeli jakość będzie słaba (i pewnie taka będzie) to zastanowię się nad wymianą radia.

PostNapisane: 15.sie.2012 21:50:31 
Użytkownik

To raczej nie byłby problem znaleźć odpowiednia zmieniarkę do Twojego obecnego radia. Ja miałem trochę problemu bo do delty cc ori zmieniarek w Polsce jak na lekarstwo. Tą która mam obecnie została kupiona i przywieziona z Niemiec. Myślę że nawet ori zmieniarka pasująca do Twojego radia byłoby łatwiej znaleźć w Pl niż moją. Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie :) Podałem przykłady z własnego doświadczenia z tym tematem. Może popytaj tu na forum klubowiczów może ktoś ma zmieniarkę pasującą do Twojego radia ;)

PostNapisane: 15.sie.2012 21:54:59 
Użytkownik

A tak na marginesie... ;) Mojego radia też nie ma w tej rozpisce mimo to polecili mi tą właśnie z tego linku :)

Strefa czasowa: UTC + 1