.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 00:11:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ogrzewanie [A4 B6]
PostNapisane: 13.sty.2014 03:09:48 
Użytkownik

Auto: A4 B6 kombi
Witam. Mam problem z ogrzewaniem. Problem przestawia się tak : Kilka dni temu pokazał się 'check' , zbagatelizowałem to gdyż myślałem że to znowu coś z katalizatorem ( miałem to wcześniejszej jak tankowałem benzynę) , byłem u elektromechanika on powiedział żebym zalał vervy i będzie po kłopocie, tak też było , ale wracając do tematu, po 2 dniach 'check' zgasł wiec myślałem że po problemie. Jednak nie, przed wczoraj 'check' znowu zaczął się palić , oraz wyskoczyła informacja na LCD : "Kühlmittel" czyli coś z chłodnicą. Podniosłem Maskę okazało się że płyn jest poniżej minimum. Kupiłem płyn do chłodnicy. Jednak wczoraj nad ranem przestał działać ciepły nawiew, nawet gdy ustawię ustawienia na HI , wieje zimnym powietrzem. Jeżeli chodzi o temperaturę , nagrzewa się tak jak i poprzednio czyli po 8 km od czasu odpalenia mam 90*C.Wymieniłem także filt kabiny , gdyż szyby ciągle rosiały. Wiem że taki temat może gdzieś istnieje, ale wątków na forum jest ponad 11tys i zanim to znajdę...., Tak czy owak jakieś sugestie? , Chciałbym się dowiedzieć czy jest to poważny problem,czy wystarczy tylko coś wymienić gdyż auto teraz jest mi potrzebne, a zimo-wiosna własnie odchodzi. Z góry Dzięki za odpowiedzi.

Tytuł: Re: Ogrzewanie [A4 B6]
PostNapisane: 14.sty.2014 08:19:18 
Użytkownik

Auto: A4 B6 kombi
Możecie zamknąć temat, dla tych którzy mają podobny temat:. Wczoraj byłem na tunelu, okazało się że nagrzewnica jest ok, tylko trzeba było 2l koncentratu dolać do zbiornika płynu chłod. Wyszło też na jaw , że prawdopodobnie w przyszłym miesiącu będę wymieniać uszczelkę pod głowicą, oraz rozrząd. Dzieje się to tak, gdyż płyn chłodniczy jest wydalany razem ze spalinami przez tłumik, dlatego kopci. A rozrząd wymienię na wszelki wypadek. //close

Strefa czasowa: UTC + 1