.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 15:56:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: audi a4 b6 avant 2003r.quattro spalanie/problem z kluczykiem
PostNapisane: 06.cze.2014 20:07:34 
Użytkownik

Auto: A4 B6 1,9 TDI quattro
Witam,
kupiłam j.w wymieniony, tylko zastanawia mnie wyliczenie średniego spalania, a więc na ok 6 km zmienia się jak w kalejdoskopie, z 20 l/100 do 7,9 l/100, a nawet 6.9 l/100 jak już dojeżdżam do celu, więc jakie jest tak naprawdę średnie spalanie na tak krótkim odcinku, i czemu komputer wylicza mi to na tak małej odległości,a wie ktoś może co oznacza ta "1" przy średnim spalaniu na komp.pokł?,
a drugie pytanie, co może być nie tak jeśli często rozkodowuje się kluczyk, nie mogę się ruszyć bez drugiego klucza, bo nie wiadomo kiedy ten nie zadziała, dziś np. wyszłam ,zamknęłam , następnie już otworzyć nie mogłam, fart że miałam drugi kluczyk, ale co mnie zastanowiło, klimatronik się sam przestawił na 20 %, a miałam ustawione na 18 i 19 , zanim opuściłam samochód :zdziw:, wiem jak zakodować kluczyk ,ale nie ryzykuję tego na mieście, jakby coś nie poszło,alarm, itp, już miałam taką sytuację
Ponieważ jestem kobietą i laikiem w tym kierunku proszę o pomoc i z góry dziękuję

Tytuł: Re: audi a4 b6 avant 2003r.quattro spalanie/problem z kluczy
PostNapisane: 06.cze.2014 21:48:47 
Użytkownik

Auto: b5fl AVB,c5 AKN
1 przy średnim spalaniu jest to tzw spalanie dzienne. Kasuje się każdorazowo jak autko dłużej postoi lub temperatura silnika spadnie poniżej określonej wartości. Wciśnij raz, krótko przycisk reset a powinna się pojawić cyfra 2 przy średnim spalaniu. 2 oznacza średnie spalanie od momentu zrestartowania komputera.

PostNapisane: 07.cze.2014 16:44:09 
Użytkownik

ok, dzięki, spróbuję, a co z kluczykiem, wie ktoś? ja robię kluczyk tak że wkładam do stacyjki , zapłon, przycisk otwórz, przycisk zamknij, i potem już klucz działa, ale niestety nie na długo,

PostNapisane: 15.cze.2014 21:26:33 
Użytkownik

Witam , ponawiam problem z kluczykiem, dzięki majkel1615 :) średnie spalanie ustawiłam na 2 i już jest ok.ale co z kluczykiem, co jakiś czas się rozkodowują kluczyki,tak że nie mogę otworzyć/zamknąć, odpala bez problemu na rozkodowanym, jak nie jeden to drugi klucz mi figle płata, dziś znów zamknęłam centralny,ale otworzyć już nie mogłam,dopiero drugi klucz pomógł,dziś nie podziałał sposób kluczyk w stacyjkę i przycisnąć zamykanie i otwieranie,więc zakodowałam kluczyk sposobem jeden w stacyjkę,a rozkodowany w drzwi, pomogło, ale ciekawe na jak długo, zastanawiam się jaka może być przyczyna tych cyrków z kluczami ?

Strefa czasowa: UTC + 1