.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 22:33:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDI A4 - B5 - 1996r.] Nie działającą syrena alarmu
PostNapisane: 27.paź.2015 10:16:18 
Użytkownik

Witam. Posiadam Audi A4 generacja B5 z 1996 r. autko niedawno przeze mnie kupione i mam pewien problem. Otóż nie działa syrena alarmu. Pod maską znajduje się jakieś urządzenie (raczej od alarmu) które ma wejście na mały kluczyk, który mam w posiadaniu. Nie wiem w jakiej pozycji ustawić zamek w tym urządzeniu to po pierwsze. Po drugie nie wiem czy jest to fabryczne urządzenie. Zamek centralny działa i z pilota i z kluczyka, domykanie szyb również z pilota i kluczyka. Po zamknięciu auta z pilota kierunkowskazy migają chociaż zauważyłem że raz wszystkie, a raz tylko lewa strona. Na pilocie mam dwa pomarańczowe guziczki, mały którym zamykam i otwieram auto oraz duży po naciśnięciu, którego nic się nie dzieje. Zauważyłem też, że w miejscu gdzie są bezpieczniki znajduje się chyba cały moduł sterujący na którym jest mały czarny przycisk ale najbardziej zaskoczyło mnie to że czerwony kabele, który z niego wystaje nie jest niegdzie połączony, obok jest również szary kabelek który idzie do jakiejś wiązki. Dodatkowo po zamknięciu auta z pilota nie wydobywa się żaden dźwięk syreny, a u kolegi zauważyłem że taki dźwięk jest. Głównie zależy mi na tym aby ta syrena działała i w razie co wyła.

Z góry dziękuję za pomoc

Tytuł: Re: [AUDI A4 - B5 - 1996r.] Nie działającą syrena alarmu
PostNapisane: 05.lis.2015 08:32:05 
Użytkownik

Ktoś coś?

Tytuł: Re: [AUDI A4 - B5 - 1996r.] Nie działającą syrena alarmu
PostNapisane: 13.gru.2015 22:23:12 
Użytkownik

Refresh po długim czasie

Strefa czasowa: UTC + 1