.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 23:26:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 B5 97. Szyby same się otwierają oraz nie działa centralny
PostNapisane: 15.wrz.2015 07:22:09 
Użytkownik

Witam, mam taki problem ze samochód został zamknięty wieczorem a gdy wyszedłem rano z domu to przednie szyby były spuszczone do końca oraz nie mogłem otworzyć auta ponieważ centralny zamek nie działał. W aucie nie mam domykane szyb ani zamykania z kluczyka. Samochód udało się otworzyć klamka od wewnątrz, jednak gdy zamknąłem szyby i drzwi to także nie mogłem zamknąć samochodu. Co spowodowało takie problemy? Jak mogę to naprawić?

Tytuł: Re: A4 B5 97. Szyby same się otwierają oraz nie działa centr
PostNapisane: 15.wrz.2015 07:46:01 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
W bagażniku po prawej stronie w nadkolu masz schowany moduł komfortu - jest razem z pompką centralnego. Zobacz czy na wtryczce nie ma śniedzi lub rdzy. Mogła się dostać woda i teraz sterownik wariuje. Wypnij, wyczyść i sprawdź czy zadziała. Jeśli nie to warto na podmiankę od kogoś założyć i sprawdzić czy to tylko sterownik czy jakiś problem elektryczny.

Musisz niestety szukać sterownika z tym samym numerem - były różne modele na różne wtyczki.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 15.wrz.2015 18:42:54 
Użytkownik

To chyba będzie wina wilgoci ponieważ w nocy padało. Dziś przed wyjazdem do pracy kiedy zobaczyłem te okna otwarte to jeszcze spróbowałem zapalić silnik i wszystko ładnie zapalilo, gdy przyjechałem z pracy chciałem sprawdzić czy wszystko gra i okazało się ze akumulator padł w ciągu 8h. Powodem było to, że gdy odpaliłem silnik to zaświeci się zarówy od kierunkowskazów i tak świeciły przez kilka ładnych godzin. Nie wiem dlaczego one się zaswicily i poprostu świeciły czy to na zgaszonym silniku czy na odpalonym. Przelaczalem wajchą a one zamiast migac to nadal świeciły i to wszystkie. Kiedy odlaczylem prąd z aku i ponownie podłączyłem to migaly ale tylko na wyłączonym silniku, gdy zapalilem silnik to znów tylko świeciły i 0 reakcji na jakikolwiek ruch rączka czy też przyciskiem od awaryjnych :/

PostNapisane: 15.wrz.2015 18:45:05 
Użytkownik

W aucie posiadam jednak domykane szyby z kluczyka po przekreceniu w zamku

Strefa czasowa: UTC + 1