Witam ,
Mam problem z szybą i nie moge znaleźć takiego przypadku nigdzie i byłbym wdzięczny gdyby ktos mi pomógł. Mam drzwi bezramkowe i gdy zamykam drzwi szyba dosuwa się do końca w momecie zamknięcia. Tak samo sprawa ma się przy otwieraniu . Żeby wogóle otworzyc drzwi szyba opuszcza się ten mały kawałek w momencie złapania za klamkę. Dwa dni temu zaczęło to dosłownie świrować. Podczas jazdy szyba zaczęła sama się opusczać i podnoscić o ten własnie kawałek. Tam i spowrotem i tak bez jakiejkolwiek regularności. Słychać też taki dzwięk klikania jakby syste chciał zadziałać ale nic się nie dzieje tylko to klikanie słychać. teraz od dnia już w ogóle nic się nie dzieje i szyba pozostaje już całkiem nieruchama w pozycji drzwi otwartych czyli podczas jazdy zostaje mi szczelina i słychac szum powietrza . najgorsze jest jednak to ze nie można zamknąc samochodu bo system pokazuje że drzwi są otwarte . najciekawsze jest to ze opuszczanie i podnoszenie szyby działa bez zarzutu. proszę o pomoc jeśli ktoś ma wiedzę o takim problemie
Pozdrawiam
|