.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 16:04:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 2.4 97r.] Problem ze sterownikiem
PostNapisane: 08.mar.2016 19:38:49 
Użytkownik

Witam, całkiem niedawno zakupiłem Audi A6 C5 2.4 97r.

Do auta otrzymałem tylko jeden oryginalny pilot z kluczykiem który niestety jest rozkodowany (ale działa) oraz jeden pilocik (jakaś taniocha samokopiująca z allegro) próbuję zakodować vagiem 311.2 ten oryginalny pilocik zgodnie z poradnikiem z tej strony

viewtopic.php?f=29&t=90198

jednak sterownik nie obsługuje takiej metody adaptacji (próbowałem u kolegi który ma podobne audi i działa)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na jednym z forum otrzymałem taką odpowiedź:

Cytuj:
Masz wersje sterownika centralnego zamka, która nie obsługuje adaptacji pilota przez złącze. Jak chcesz żeby VCDS czy Vag-Com Ci wykrywał kanał 21 to sobie zmień sterownik na taki, który to obsługuje. A to że kolega ma podobne Audi (to że ten sam model i choćby nawet rocznik nie ma nic do rzeczy) o niczym nie świadczy. Porównaj sobie numer sterownika (w Twoim przypadku 4B0 962 258A) z Twojego samochodu z tym który ma kolega. Zapewne nie będą się zgadzać. W tym modelu i roczniku występowały sterowniki o końcówkach 258A, 258B, 258C, 258D, 258E, 258F, 258H, 258J i 258K. Skąd wiesz jaki ma Twój kolega ?

Pytanie, jak mam zmienić ten sterownik? Mogę prosić o poradnik lub wasze rady?

edit:

no i też na jaki sterownik zmienić?

Strefa czasowa: UTC + 1