.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 20:29:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A7 3.0 TDI 180kW 2011r. ] problem z szybą kierowcy
PostNapisane: 06.lut.2016 01:54:19 
Użytkownik

Witam ,

Mam problem z szybą i nie moge znaleźć takiego przypadku nigdzie i byłbym wdzięczny gdyby ktos mi pomógł.
Mam drzwi bezramkowe i gdy zamykam drzwi szyba dosuwa się do końca w momecie zamknięcia. Tak samo sprawa ma się przy otwieraniu . Żeby wogóle otworzyc drzwi szyba opuszcza się ten mały kawałek w momencie złapania za klamkę. Dwa dni temu zaczęło to dosłownie świrować. Podczas jazdy szyba zaczęła sama się opusczać i podnoscić o ten własnie kawałek. Tam i spowrotem i tak bez jakiejkolwiek regularności. Słychać też taki dzwięk klikania jakby syste chciał zadziałać ale nic się nie dzieje tylko to klikanie słychać. teraz od dnia już w ogóle nic się nie dzieje i szyba pozostaje już całkiem nieruchama w pozycji drzwi otwartych czyli podczas jazdy zostaje mi szczelina i słychac szum powietrza . najgorsze jest jednak to ze nie można zamknąc samochodu bo system pokazuje że drzwi są otwarte . najciekawsze jest to ze opuszczanie i podnoszenie szyby działa bez zarzutu. proszę o pomoc jeśli ktoś ma wiedzę o takim problemie

Pozdrawiam

Tytuł: Re: [A7 3.0 TDI 180kW 2011r. ] problem z szybą kierowcy
PostNapisane: 09.mar.2016 12:20:49 
Użytkownik

Tak dla informacji dla innych użytkowników to był uszkodzony zamek. Wymiana w autoryzowanym serwisie 1200 zł.Wszytko działa poprawnie
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1