Cześć,
mam do Was nieco banalne pytanie dotyczące przebiegu sprawdzania samochodu po naciśnięciu przycisku "CHECK".
Ostatnie 2 lata jeździłem bmw, w którym "kontrolki" pokazywały się na komputerze tylko wtedy kiedy coś było nie tak np. za mało płynu chłodniczego, do spryskiwaczy itd.
W audi po naciśnięciu "check" pokazuje mi się wszystko co tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=9qlsOuVADloa na końcu pokazuje się "OK". Czy to oznacza, że wszystko jest OK, czy też muszę dolać wymienione płyny itd.? Jeśli to znaczy, że wszystko jest ok to w jaki sposób i kiedy na kolorowym wyświetlaczu pokażą się kontrolki mówiące, że np. trzeba ktoregoś płynu dolać?
Dodam, że właścicielem audi jestem od 2 dni, wcześniej nigdy nie miałem doświadczenia z samochodami tej marki, więc bardzo proszę o wyrozumiałość.
Drugą sprawą jest zmiana języka w komputerze pokładowym. Język w nawigacji udało mi się bez problemów zmienić na angielski. Jeśli chodzi o komputer pokładowy to z tego co na forum wyczytałem trzeba by podłączyć samochód do VAG. Czy jest tutaj ktoś ze Śląska albo okolic Krakowa, kto mógłby mi w tej kwestii pomóc?
Z góry dziękuję,
Michał