Witam
Posiadam a3 z 99 roku , a w nim radio chorus I , który ma standardowy problem z głośnością .
Kilka dni temu znajomy kupił a4 b6 z chorusem 2 , który od razu zamienił na pionner'a z wysuwanym dotykowym wyświetlaczem , dzięki czemu mógł dać mi swojego seryjnego chorusa 2 . I w tym miejscu mam parę pytań.
Z tego co wiem nie posiadam modułu komfortu ( licznik z zegarem analogowym) . Po podłączeniu ch2 wg nie działa , i nie mam pojęcia czemu . Czytałęm coś o adapterze CANBUS audi , ale szczerze powiedziawszy nie mam ochoty wrzucać kolejnych złotówek w auto ... a z tego co się orientowałem taki adapter to koszt od 250-300 PLN. I tu moje pytanie czy istnieje jakaś inna możliwość zamiany tego radia ? coś w stylu przelutowania kabli etc ?gdzieś czytałem że występują problemy z tym ze radio wyłącza się co godzinę , ale szczerze nie będzie to dla mnie problemem , tudzież że nie działa wg podświetlenie , tak więc mam olbrzymią prośbę o pomoc , jeśli ktoś mógł by wrzucić jakieś fotki lub w prosty, chłopski język wytłumaczyć mi co mam zrobić i czy wg takie coś jest możliwe byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
P.S jeśli napisałem temat w złym dziale mam prośbę do moderatora o nie usuwanie go lecz o przeniesienie do odpowiedniego działu