.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 03:27:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 C4] Grzane Fotele
PostNapisane: 04.gru.2016 07:42:16 
Użytkownik

Auto: Audi 100 C4
Witam, jestem tu nowy. Wczoraj zakupiłem Audi 100 C4 w dość dobrej wersji ale jak to czasem bywa w starych autach, jest wszystko lecz tez duza czesc wyposarzenia nie działa. Problem jest z grzanymi fotelami. W tej wersji są podgrzewane przednie fotele jak i tylna kanapa. Fotel kierowcy daje jakieś oznaki życia, tak samo lewa strona tylnej kanapy. Wogóle nie działa prawa strona tylnej kanapy, a fotel pasażera nawet jak się go ustawi na 2 poziom to lewa strona chyba wcale nie grzeje a prawa az pali w tyłem dosłownie jak by się tam jakieś zwarcie robiło czy coś.
Pytanie do was jak można sprawdzić czy maty w tych fotelach są sprawne i co może być powodem tego ze prawy fotel sie tak nagrzewa

Tytuł: Re: [100 C4] Grzane Fotele
PostNapisane: 06.gru.2016 15:04:25 
Moderator

Auto: Audi V8 4.2 ABH 92r
Fotele mają zamontowane styczniki. Jeśli na nich nie usiądziesz i nie zamkniesz obwodu możesz mieć włączone grzanie foteli i nie załączą się maty grzewcze. Maty łatwo diagnozować miernikiem czy są sprawne. Poza tym jak sprawdzasz fotele usiądź na nich i włącz na 6 a nie na dwójkę przy odpalonym zapłonie/silniku. Każdy fotel z osobna. Rozepnij kostki i zobacz jak wyglądają. Zazwyczaj przy uszkodzonej macie upalają się trochę kostki. A może po prostu styki zaśnieżały. Może być też tak iż ktoś odłączył styczniki ja miałem taki przypadek. Wiązkę obarczałbym na samym końcu jeśli ewidentnie nie widać przy kostkach iż jest uszkodzona. Nie wiem jeszcze jaki masz rok tej C4 - czy masz przekaźniki wbudowane w przełączniki czy jeszcze osobno (jak osobno sprawdziłbym je). To tak na szybko co możesz sprawdzić mało inwazyjnie...

Strefa czasowa: UTC + 1