.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 09:43:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B8] brak podgrzewanych lusterek
PostNapisane: 16.sie.2017 12:07:07 
Użytkownik

Witam, zeby nie tracic czasu (praca wzywa) przekleję tutaj swój post z innego forum, moze ktoś tutaj coś wie, coś pomoże :)

"mam problem, nie mam podgrzewanych lusterek... jakież moje zdziwienie było kiedy to odkryłem, nie pytajcie... rozumiem że mogło by tego nie być w standardzie w jakimś reno czy innych citroenach ale w audi? 2011 rok? No cóż....

Czytałem tutaj na forum że można same wkłady wymieniać itd. że niby instalacja jest gotowa ale jeden musiał kodować drugi nie, jednemu pomogło innemu zaś nie, ktoś wie jak to z tym jest dokładnie? Bo może sprobuje zrobić to sam (Jeśli nie trzeba kodować, bo nie mam czym). Znalazłem jedną firmę ktora operuje na częściach uzywanych i za zrobienie lusterek podgrzewanych życzy sobie 800zł to chyba jakis żart, prawda?

Zaraz podjade do serwisu audi zapytać ile oni tam sobie liczą za to.

Gdyby ktoś był taki dobry i znalazł mi np. Na ebayu czy allegro link do takich wkładów, zwłaszcza jeśli sprzedawca i produkt jest sprawdzony.

-------------------------------------------

W serwisie jedna wkładka 70euro. Przy czym pan w serwisie powiedział ze może sie okazać że nie ma kabli w obudowach, może samochód "nie przyjąć" lusterek i potrzebne będzie kodowanie może też być tak, że trzeba będzie zrobić całą instalacje. Ceny za roboczogodziny też mają fajne, więc wolałbym kupić jakieś tanie wkładki i zaryzykować wymiane samemu."

Pozdrawiam.

Tytuł: Re: [A4 B8] brak podgrzewanych lusterek
PostNapisane: 19.sie.2017 07:38:40 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Rozbierz boczek, zobacz czy masz wolne piny przy lusterkach. Jeśli nie to zrób prostą instalację na przekaźniku, którą będzie uruchamiał włącznik podgrzewania szyb, i po sprawie. Swoją drogą, miał bym to w pupie, i nawet by mi się nie chciało tam zaglądać :D

Strefa czasowa: UTC + 1