.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 21:46:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Audi 100 C4 2.6] pomoc w identyfikacji podzespołów(klima)?
PostNapisane: 13.cze.2018 19:39:26 
Użytkownik

Koledzy potrzebuję pomocy w rozpoznaniu niżej pokazanych elementów.
Klima manualna.
1)Jakiś zaworek sterujący podciśnieniem? Podciśnienie do niego dochodzi ale drugi króciec jest wolny-nic nie podpięte. Pytanie do czego jest owy zawór i czy tam ,na wolnym króćcu ma wychodzić gdzieś jakieś podciśnienie? Jeśli tak to do czego?
2) zielony bezpiecznik na podszybiu. U mnie stopiony. Podejrzewam,że od klimy. Jest zrobione jakieś obejście od włącznika klimy ale klima załącza się po wciśnięciu przycisku od zamkniętego obiegu powietrza. Owe obejście idzie do przekażnika za spalonym bezpiecznikiem.
3) czy switch zamontowany przy pokrętle od ustawiania prędkości dmuchawy służy tylko do odcięcia klimy w momencie kiedy mamy dmuchawę w pozycji 0?
4) to jest dla mnie zagadka. Wygląda jak termopara stosowana w lodówce. Dodatkowo jest tam regulacja-pokrętło. Jest bimetal i switch także podejrzewam,że też ma zadanie załączać i rozłączać? Pytanie, co? Lokalizacja tegoż ustrojstwa jest obok osuszacza na podszybiu,po prawej stronie. U mnie to jest niestety w dwóch kawałkach i nie wiem czy czegoś tam nie brakuje.
Z góry dziękuję za pomoc bo ciężko jest tutaj coś wygrzebać i wyszukać bo jest masa tematów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tytuł: Re: [Audi 100 C4 2.6] pomoc w identyfikacji podzespołów(klim
PostNapisane: 16.cze.2018 14:48:07 
Użytkownik

Nikt nic nie podpowie? Nikt nie ma takich ustrojstw u siebie?

Tytuł: Re: [Audi 100 C4 2.6] pomoc w identyfikacji podzespołów(klim
PostNapisane: 29.cze.2018 06:16:18 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Zapewne to auto z Włoch. Tam dilerzy dokładali klimatyzacje na życzenie klienta, i to jest jedno z tych dziwactw. Prawdopodobnie nikt Ci tu nic nie podpowie, trzeba będzie udać się do kumatego majstra od klimatyzacji.

Strefa czasowa: UTC + 1