.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 23:33:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sterownik silnika Audi 80 b4 1.9TDI 1z1993 przepływka bosch
PostNapisane: 23.cze.2018 01:39:08 
Użytkownik

Auto: Audi 80 b4 1.9TDI Avant
Witam wszystkich serdecznie na forum jestem tu nowy i prosił bym o wyrozumiałość :).
Mam problem z podłączeniem samochodu przez złącze obd1 z komputerem przez interfejs.
Mam interfejs viaken i próbowałem programu deltascan, vcds i tym podobne i tylko deltascan widzi sterownik ale nie pozwala na komunikację z nim. Po wybraniu jakiegokolwiek bloku wyskakuje że ten blok nie jest obsługiwany przez sterownik, i nie mogę sprawdzić takich wartości jak kąt wtrysku czy dawki paliwa.

Czytałem że są duże problemy z komunikacją z tą kombinacją, słyszałem coś o zwarciu lini k i l ale nie wiem jak się za to zabrać. Dowiedziałem się też że podobno należy wykonać sztuczny błąd, np wypiąć przepływomierz. Ale nie mogę znaleźć konkretnych instrukcji jak to zrobić.

Po zakupie interfejsu najpierw sprawdzałem go na passacie b4 1.9TDI 1z z 1994 na zlaczu obd 2 i mogłem sprawdzić wszystkie wartości wykresy i co nie tylko a w audi nic nie mogę zrobić.

Czy te sterowniki znacząco się różną, że tu nic nie mogę zrobić a w passacie wszystko?

Zastanawiam się przez to czy nie przełożyć sterownika z Passata do audi i odwrotnie, bo zależy mi na tym, bo samochód ma być trochę modowany a bez takich wartości jak choćby nawet obroty silnika jest ciężko...

Bardzo prosił bym o pomoc, może ktoś już przekladal taki sterownik, albo wie jak połączyć się z tym audi.

Strefa czasowa: UTC + 1