.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 11:46:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6 1.9 TDI AVB]Padł licznik samochód nie odpala
PostNapisane: 21.sty.2019 16:26:59 
Użytkownik

A4 B6 1.9 TDI AVB MANUAL. Witam mam problem z licznikami a mianowicie po postoju 5 dniowym odpaliłem samochód wszystko było ok poszedłem na chwilę do domu wracam i już wskaźniki stoją na 0 licznik obrotomierz temperatura paliwo brak fissa i stanu licznika kilometrów zgasiłem samochód i już nie chciał odpalić . Postanowiłem wyjąć sterownik posuszylem go ale nic nie dało, to zabrałem się za liczniki i problem naprawił się na chwile jak delikatnie dociskiem zielona kostkę licznika ale to nie na długo ale macajac ta kostkę i wyczułem moment żeby odpalić samochód i mi się to udało postanowiłem się przewieź to po dziurach czy przy chamowaniu licznik tak jak by dostawał prąd nagle go gubił tak samo jak klimatronik też się załączał razem z licznikami. I mam teraz pytanie czy miał ktoś kiedyś taki problem co może być przyczyną czy dam sobie sam z tym radę czy lepiej dać to komuś innemu do zrobienia. Dodam jeszcze że jakiś miesiąc do tyłu świecił mi się sensor od poziomu oleju w misce ale po dobie zgasł i do tej pory spokój był nie zaświecił mi się ani razu

Tytuł: Re: [A4 B6 1.9 TDI AVB]Padł licznik samochód nie odpala
PostNapisane: 22.sty.2019 15:49:24 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Na moje oko to zimne luty w liczniku ujawniły sie przy niskich temperaturach. Daj jakiemuś elektronikowi niech wszystko przejrzy pod lupka, oblutuje, może zegary ożyją. Przerabiałem to w kilku autach.

PostNapisane: 22.sty.2019 16:54:52 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
Wyjmij ten licznik i zobacz jaki masz nr fabryczny, jak będzie ten pospolity co większości to kupisz za 80zł dasz komuś żeby Ci wszystko dokodował, jak będzie jakiś rarytas jak np ten z literką S na końcu to można kombinować bo za takie to 500-600zł wołają

PostNapisane: 25.sty.2019 19:51:06 
Użytkownik

Zrobione przelutowalem wtyczkę zieloną niebieska i wszystko co było koło nich i cyk licznik założony wszystko dziala. Dziękuję za podpowiedzi temat do zamkniecia

PostNapisane: 25.sty.2019 20:27:07 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
zamykam

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1