Witam wszystkich. Passat b5 z 2000r roku. Przestała działać klimatyzacja, nie załącza się sprężarka. Byłem dziś sprawdzić czy jest czynnik i facet od klimy powiedział że jest i ciśnienie też jest w normie. Po podpięciu VAGa wyskoczyły dwa błędy 00779 - czujnik temperatury powietrza oraz 01272 -Motor klapy głównej powietrza – V70 . Błąd 00779 nie da się skasować cały czas wyskakuje ponownie. Gdzie mogę zacząć szukać przyczyny ?
Dodam jeszcze , chodź nie wiem czy to ma związek ze sprawą , że zaczęła mi jakiś czas temu świrować elektryka tzn najpierw "zniknął prąd" od klapki wlewu paliwa. Potem pojawił się problem z centralnym. Z drzwi kierowcy nie mogę zamknąć drzwi pasażera a z drzwi pasażera nie mogę zamknąć drzwi kierowcy. Drzwi z tyłu się zamykają normalnie. Ostatnio też całkowicie zablokowały się drzwi od strony kierowcy. Nie mogłem ich odblokować. Po przekręceniu kluczyka rygiel/kołek szedł do góry po czym z powrotem wpadał w dół. Nawet jak go chwyciłem ręką to i tak wpadał w drzwi.
|