Witam,
Zainstalowałem sobie lusterko z kamerką (i androidem), ale do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze podpięcia się kamerą pod zasilanie lampy cofania (aby kamera automatycznie podawała obraz).
Chce zrobić to najprościej, (montaż "na szybko" , pod blokiem) - proszę o porade jak to najprędzej ogarnąć.
Nie jestem pewny -
- czy obwód lampy cofania jest obecny w tej skrzynce bezpieczników w bagażniku (po prawej stronie).
- jeśli tak, to jak najprościej zlokalizować te przewody, są tam kostki elektryczne, ale z dużą ilością przewodów
- jeśli nie tam, to gdzie najprościej dobrać się do tego obwodu ?
Dodatkowo zapytam jeszcze - lusterko zasiliłem z bezpieczników z przodu po stronie pasażera, potrzebowałem zasilanie z akumulatora oraz zasilanie obecne po przekręceniu kluczyka. Znalazłem takie dwa (wolne) pola, do których się wpiąłem.
Pytania - czy ma to znaczenie jakich (których) pól bezpiecznikowych użyłem ? czy bezpiecznie można się wpiąć tak jak ja zrobiłem - wykorzystąc dowolne wolne na których jest napięcie ?
Gdzie najoptymalniej umieścić antenę GPS ? (wrzuciłem w pustą przestrzeń koło tych bezpieczników po stronie pasażera z przodu, sygnał z satelitów łapie, ale nie wiem czy nie można tego umieścić lepiej).
dzięki za porady