.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lis.2024 19:16:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B3]z kłopotu w kłopot
PostNapisane: 19.lis.2003 09:45:54 
Użytkownik

podłączyłem wreszcie automatyczne podgłaśnianie radia(mam 80-tkę b3) teraz jak uruchamiam silnik to obrotomierz przez jakiś czas skacze z obrotów faktycznych silnika do zera i tak kilka razy po czym się wszystko uspokaja obrotomierz pokazuje normalnie i jest wszystko ok.
Oczywiście też nie za każdym razem jest taki efekt czy wstawienie diody jednokierunkowej może rozwiązać problem czy też może to inna przyczyna.
(wiązka w b3 do radia nie posiadała tego przewodu do funkcji Galla, został wstawiony) :572:

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2003 10:38:28 
Klubowicz

Możesz coś bliżej opisać, co podłączyłeś i czy korzystałeś z jakiegoś schematu (bo ne wiem jak zidentyfiować kabelki - bo może u mnie taki już jest)? Też chcę to u siebie zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2003 11:29:52 
Użytkownik

w audi b4 najprawdopodobniej jest już ten kabelek we wiązce.
Możesz to sprawdzić wyciągając wtyczkę zasilania od radia i tam powinna być wsuwka w miejscu gdzie w gnieździe radia jest napisane galla jeśli nie to masz schemat na którejś z wypowiedzi na temat radia.
U mnie nie było takiego kabelka i znalazłem przewód który daje impuls na obrotomierz i połączyłem go z kostką w miejscu w którym ma on być połączony z radiem.Wszystko działa tylko nieraz właśnie zaraz po uruchomieniu silnika wskazówka obrotomierza skacze jakiś czas lecz po chwili jest wszystko w porządku.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lis.2003 12:14:10 
Klubowicz

Pewnie by tak było, ale niestety chyba poprzedniemu właścicielowi rąbnęli radio razem z kostkami i nowe kostki połączył tylko do zasilania (A7, A8), podświetlenia (A6), anteny (A5) i głośniów (całe B). Dlatego mam problem :566:

Strefa czasowa: UTC + 1