SqneR napisał(a):
ja mam inny problem umnie napewno potencjometr byl krecony bo juz kilka razy wksazowka wchodzila na czerwone pole ale check nic nie pokazal. czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia np czy czujnik dziala? oczywiscie pomijam sprawdzanie typu jezdzic az sie skonczy
To jest taki sam problem jak moj. Gdzies kontaktu nie ma, albo co? Czujnik działa, bo wskazówka opada, tylko się wyświetlacz nie zapala.
Jezdze od 3 lat i dzis pierwszy raz ten symbol sie w ogole zapalil. Faktycznie bylo tak, ze jak ten samochod kupilem, to wisial chyba albo czujnik, albo wskaznik (chyba od podgrzewania samochodu przy suszeniu lakieru, bo byly wymieniane i malowane drzwi). Samochod mi w drodze do Lublina stanal bez paliwa w nocy w lesie, bo wskaznik pokazywal 1/3 baku, a bylo juz pusto. Po wlaniu paliwa pokazywal pelno, schodzil do 1/3 i stal jak zaklety. Przy zakladaniu alarmu poprosilem tych magikow, zeby przy okazji naprawili ten wskaznik. Tak go naprawili, ze pekla im obudowa czujnika, o czym sie przekonalem po 2 latach, kiedy zaczelo smierdziec w samochodzie. Patalachy skleili te obudowe "kropelka", co wytrzymalo 2 lata. Poprzednia wlascicielka, Niemka naprawiala samochod w serwisie audi w Berlinie, wiec nie wierze, ze tam jej pekniety kolnierz czujnika tak skleili. Wymienilem czujnik, bo nie dalo sie jezdzic. Ale i ze starym i z nowym czujnikiem NIGDY do dzis ten wyswietlacz sie nie zapalal. Teraz jak wiem, ze nie oznacza on pustego baku, wiec go naprawiac nie bede.