Witam ponownie. Jako, że mam dziwny problem objawiający się tym, że jak rano zapalam silnik to po kilku sekundach zaczyna przerywać (tak jakby na 3 cylindry palił) i nie równo pracuje. Po jakiejś minucie wszystko wraca do normy. Czuć tylko delikatnie nierówną pracę silnika szczególnie w środku (świece nówki). Z tego wzgledu zakupiłem interfejsik i podpiąłem te 20v do lapa. Jako, że jestem początkującym VAGowcem to posprawdzałem to, co oferowały wersje demo programów czyli kody błędów (nie ma zadnych), ABS oraz deskę rozdzielczą. Tu odrazu pytanko. Zapodałem teścik o ile dobrze pamiętam to wyjść i ładnie przeleciał sobie teścik wskaźników na desce itp. Później coś wcisnąłem przy okazji i po wyjściu ze sterownika Licznika nie mogę ponownie wejść. WTF? O ile do silnika czy ABSu wchodzę bez problemu to już do licznika nie ma szans. Nie wykrywa modułu. Może ma to związek z logowaniem?
Wcisnąłem Logo ale to anulowalem. Czyżby od tego?
I teraz tak. Mam już pełną wersję Polskiego Vag-a a także VW-Tools i VAG-COM 4.09. Podpowiedzcie od czego zacząć, jak diagnozować itp. Siedziałem dzisiaj ok 5h na necie i wertowałem różne strony. Na audiklub także spędziłem z 2godziny i wszystkie posty jakie znalazłem dotyczyły przede wszystki "ropniaków"
. A co z benzynkami? Poradźcie coś drodzy koledzy.
Pozdrawiam wszystkich AUDI maniaków.