.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 07:26:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL] Jakie CB do mojej A6??? Proszę o radę...
PostNapisane: 15.paź.2006 14:11:44 
Użytkownik

Witam
Mam zamiar kupic sobie CB. Nie mam jednak pojęcia jakie radyjko i antenke wybrac. Przegladalem troche allegro pod tym katem. Chce wydac jakies 400 - 600 zl. Czy mozecie mi poradzic cos na ten temat? Czy lepiej wydac troche wiecej i kupic radyjko znanej firmy (np. President) czy tansze malo znanej marki (np TTI) tez bedzie dobre??
Prawde mowiac moja uwage zwrocil President Johnny II za jakies 430. Czy to dobry zakup??
Jesli chodzi o antenke to chyba najlepiej zeby byla jak najdluzsza (wiekszy zasieg)?? Czy magnesowka nie bedzie spadala przy wiekszych predkosciach??

Ostatnie pytanko: Czy takie radyjko po zakupie sam moge podlaczyc?? Slyszalem ze trzeba ten sprzet jakos dostrajac i samemu ani rusz?? Czy to prawda??

Prosze o rade, bo jestem zupelnym laikiem w tych sprawach, a chcialbym kupic cos sensownego.

Dzieki za rade.
Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2006 16:16:47 
Użytkownik

Miałem kiedys CB w aucie i stacje w domu. POwiem tak, z moich doświadczeń: nie wiem czy jescze produkują ale w moim dawnym srodowisku CBstów priorytetem była antena LEMM 1.8m montowana na STAŁE do nadwozia (chodzi o dobrą masę). Co do radia, sam miałem P .JOHNY'ego i byłem zadowolony bo jak w poniedziałek ustawiłem kanal 27 tak siedział do niedzieli i dłuzej a nie uciekał z częstotliwociami na boczne piatki. President jest ogólnie dobrą marką, w domu stację miałem na Presidencie George , ze wstęgami itp. Co do strojenia, jest potrzebne takie małe cudo pudełeczko, podpinasz radnio i antene i stroisz jedno do rugiego. Sie nazywa SWR METER. Nie ma sensu kupywac, tylko w sklepie co montujesz czy kolega jaksi ci zestroi, to sie robi raz na ruskie 20 lat. Zestroic trzeba bo sie spotkałem z przypadkiem podpiecia niezestrojionej anteny do radia od razu i BACH koncówka mocy sie poszła p..... To moje zdanie z moich doświadczeń z CB a miałem je 1.5 roku.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2006 16:40:59 
Użytkownik

Witaj. Radyjko w zależności od zasobności portfela, napewno President to będzie dobry wybór, a antena w zależności od tego czy chcesz wiercić dziure do stałej czy chcesz ja chować np do bagaznika ewentualnie przekladac do drugiego autka. Ja niedawno kupiłem radyjko Cobra i do tego antenka na magnes Hustler - w sumie caly zestaw za 300 zl i na poczatek w zupelnosci wystarczy.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2006 17:23:19 
Użytkownik

To co można polecić z CB to President i Uniden.

Miernik SWR nie kosztuje dużo a sie przydaje... szczególnie kiedy masz antene na magnesie.
Dzieki niemu będziesz słyszany... i unikniesz ewentualnego uszkodzenia radia. Nie wiem jak w innych miastach ale w Chełmie strojenie to wydatek około 10-20 pln.

Po 3 strojeniach czy kontroli zestrojenia zwraca nam sie taki miernik.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2006 20:14:59 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... light=alan
... oraz inne.
http://www.audiklub.org/phpBB2/search.php

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1