.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 07:35:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 1.8T 2002 - metaliczny odgłos z okolic pedałów
PostNapisane: 16.paź.2006 20:01:57 
Użytkownik

Otoz sam nie wiem coz moze byc i czy czasem tak nie powinno byc. mianowicie, ostatnio po przekreceniu kluczyka na zaplon tuz przed pojawieniem sie ok na tablicy, slysze takie ciche podwojne klikniecie metaliczne gdzies z okolicy za silnikiem(da sie slyszec w aucie) i w rejonie pedalow, czuc je lekko na pedale hamulca. jesli jednak przekrece kluczyk trzymajac pedal wcisniety, klikniecia nie ma, slychac je w trakcie jak puszczam pedal. nie wiem czy tak ma byc czy nie, ale zdaje mi sie ze wczesniej tego nie bylo. czy wiecie co to moze byc?
druga sprawa, to, po odpaleniu auta, i przejechaniu doslownie metra czy dwuch (w przod czy tez w tyl, obojetne)czuje na pedale(gazu) takie szczekniecie, pojedyncze i ciche. Po odpaleniu auta pojawia sie ono tylko raz. Testowalem jezdzac w tyl, przod, mocno, slabo i nic nie wyczulem. Dopiero jak zgasze silnik, i odpale jeszcze raz to pojawia sie ono znowu...
auto jest na gwarancji, wiec nie wiem czy wszczynac postepowanie czy nie. ABS dziala wlasciwie, check niczego nie wywala. Reczny nie ma wplywu na ten efekt.
Bede wdzieczny za konstruktywne opinie.
Auto jest z kierownica po prawej stronie, produkcja 2002 grudzien.

Corsa 3.0V6 in progress

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2006 18:58:22 
Użytkownik

szkoda ze nikt nie moze mi pomoc.zalezy mi na czasie i bylbym bardzo wdzieczny za sugestie
Dziekuje z gory, Hubert

Corsa 3.0V6 in progress

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2006 19:09:31 
Moderator

Co do pierwszej sprawy wydaje mi się , że mam to samo.Jutro rano sprawdze i dam znać.Co do drugiej sprawy to normalna rzecz w A4 więc się nie martw.Mam to samo.Sprawdzałem u chłopaków w innych A4 i też to jest :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.paź.2006 19:07:51 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
Co do pierwszej sprawy wydaje mi się , że mam to samo.Jutro rano sprawdze i dam znać.Co do drugiej sprawy to normalna rzecz w A4 więc się nie martw.Mam to samo.Sprawdzałem u chłopaków w innych A4 i też to jest :peace:

Hugo zasluguje na flaszke...dzieki stary! bylem u mojego kolegi z pracy i ma dokladnie tak samo wiec tak ma byc. dziekuje za odpowiedz i mysle ze kiedys bede mial okazje sie odwdzieczyc z ta flaszka. :D

Corsa 3.0V6 in progress

Strefa czasowa: UTC + 1