.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 19:31:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1,9TDI] piszczenie z rana i obrotomierz
PostNapisane: 26.paź.2006 12:39:33 
Użytkownik

Witam,
1. Co zrobić żeby pozbyć się tego wrednego piszczenia po odpaleniu. Jedni mówią,że wystarczy wymienić pasek klimnowy, mechanik mówi, że trzeba wymienić koło pasowe a inni, że wystarczy posmarować mydłem lub smołą.
2. Co jakiś czas podczas jazdy wyłącza się obrotomierz wskazówka opada i koniec. Dodatkowo jeszcze nie palą sie wszystkie kontrolki (tylko ta od ABS). Po jakimś czasie wszystko wraca do normy.
Te problemy mnie strasznie denerwują, nie lubie jak mi coś w furze nie działa.
Czy ktoś z Was ma na nie złoty środek, albo zna metodę właściwą na usunięcie tego piszczenia. Jeżeli chodzi o obrotomierz to chyba wskazana jest wizyta u elektryka??
Dzięki za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 26.paź.2006 12:46:27 
Użytkownik

witam cie kolego. Pamietaj ze pierwszy post powienien byc w Newbie.. wkoncu trzeba sie przywitac.
Kilka watku wczesniej pytales o to samo .. wystarczylo edytowac tamto i zmienic temat na poprawny.

Co do paska który ci piszczy klinowy czy wielorowkowy.. Najlepiej wymienic a nie czekac do momentu jego zerwania.

A pytanie nr.2 sprawdz plytke drukowana licznika ..u mnei tez to pada i trzeba odpowiednio przykrecic plytke podkladajac cos pod nia.. wtedy dziala.. niestety u mnei trzeba bedzie albo zmienic plytke albo przelutowac scieżki.

Audi 80 B4 AVANT 1,9TDI `95
Gumowce 50zł
Widły 20zł

Wrażenia z rozrzucania gnoju BEZCENNE!!!

Strefa czasowa: UTC + 1