.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 13:39:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6] Alarm + szyby w A4 2002 - pomożcie
PostNapisane: 01.lis.2006 17:44:16 
Użytkownik

Mam Audi A4 2002, Nie jestem pierwszym wlascicielem (nie mam manuala) a poprzedni wlasciciel niewiele potrafil mi wyjasnic. Stad kilka moich pytan:

1. Jak włączyć/uzbroić alarm tak zeby wyl w razie potrzeby?
2. Czy w tym modelu/roczniku powinno być domykanie szyb po zamknieciu auta? Jak tak to jak to działa?
3. Auto pokazuje ile kilometrow ujade bez tankowania, czy powinno pokazywac tez spalanie? Jak tak to jak przeleczyc na ten wskaznik.

Wiem ze pewnie dla wielu to dziecinne pytania, ale naprawde nie wiem i nie wiem skad sie tego dowiedziec.
Dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2006 21:28:02 
Moderator

1.Na kluczyku wciskasz zamkniętą kłódeczke i gotowe
2.Żeby szyby się domknęły trzeba trzymać zamkniętą kłódeczke
3.Sprawdź czy w dźwigni od wycieraczek masz z boku przycisk i taki mały guzik reset.Jak nie masz , to znaczy , że nie masz pełnego kompa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 19:31:25 
Użytkownik

Zaczne od końca:

3. Niestety w moim aucie nie ma takiego przycisku/guziczka, wiec i nie ma pewnie takiego wskaznika - a wielka szkoda :(
2. Tak to jest jak burak jak ja wsiada do lepszego auta - faktycznie wystaczy dluzej przytrzymac "klódeczke" i okna same wedruja do góry. :)
1. Chyba nie do końca dobrze sprecyzowalem pytanie - zamykam auto "kłódeczka" na pilocie, miga sobie jakas diodka w drzwiach, ale po aucie moge skakac i nic - ani nie wyje a nie nie mruga. Mysle ze poprzedni wlasciciel w jakis sposob >odłaczył< alarm. Jak to sprawdzic/właczyć spowrotem?

Mam tez nowe pytania:

4. Za lusterkiem na szybie przedniej przyklejone jest płasko plastikowe coś w kształcie... dużej litery T. Na czujnik deszczu mi to nie wygląda. Co to za cholerstwo/do czego służy?
5. W tylniej kanapie koło tylnich zagłówków po obu stronach, przy słuplkach są zamki do kluczyka - do czego one służa? Zakluczanie otwierania tylnich siedzeń?

Wielkie dzięki za poprzednie odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 21:07:34 
Użytkownik

Zamki w tylniej kanapie są do zabezpieczenia aby nikt Ci przez bagażnik nie wszedł do środka. a to T na szybie to być może jakaś antena.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2006 22:35:30 
Użytkownik

Oj widze ze trafilem w najlepsze miejsce jezeli o Audi chodzi. :D

A co z tym alarmem? Ubezpieczylem auto, ale chcialem tez zeby cokolwiek sie samo bronilo przed samozwanczymi posiadaczami cudzych wlasnosci.

Jest tez jeszcze cos przy wewnetrznym lusterku po prawej stronie calkiem przy przedniej szybie do gory co nie wiem czego jest pozostaloscia - jakby pol puszki, otwartej od spodu i widac ze cos do tego bylo podczepione bo sa zatrzaski dookola brzegu tej "puszki". Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim.

Miedzy fotelem pasażera a recznym jest spiralny kabel (podejrzewam ze od telefonu), ale jakis taki anachroniczny z koncowka nie pasujaca do zadnego telefonu jaki mialem pod reka. Czy to do zestawu głośnomówiącego (jest taki wbudowany?) czy ładowarka moze?

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2006 00:25:01 
Użytkownik

jakun9 napisał(a):
Oj widze ze trafilem w najlepsze miejsce jezeli o Audi chodzi. :D

A co z tym alarmem? Ubezpieczylem auto, ale chcialem tez zeby cokolwiek sie samo bronilo przed samozwanczymi posiadaczami cudzych wlasnosci.

Jest tez jeszcze cos przy wewnetrznym lusterku po prawej stronie calkiem przy przedniej szybie do gory co nie wiem czego jest pozostaloscia - jakby pol puszki, otwartej od spodu i widac ze cos do tego bylo podczepione bo sa zatrzaski dookola brzegu tej "puszki". Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim.

Miedzy fotelem pasażera a recznym jest spiralny kabel (podejrzewam ze od telefonu), ale jakis taki anachroniczny z koncowka nie pasujaca do zadnego telefonu jaki mialem pod reka. Czy to do zestawu głośnomówiącego (jest taki wbudowany?) czy ładowarka moze?

Moglo byc od wszystkiego od laptopa, nawi ,tv ,taxi tacho czy nawet cb :D bez fotki nic sie nie da ,otworz okno ,zamknij samochod poczekaj z 15 sekund by sie uzbroil... i odtworz od wewnatrz przez klamke ,jezeli nie zawyje to masz sam centr. a reszta jest cos nie dak ,a jezeli wyje tzn. spij spokojnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2006 06:17:11 
Moderator

jakun9 napisał(a):
1. Chyba nie do końca dobrze sprecyzowalem pytanie - zamykam auto "kłódeczka" na pilocie, miga sobie jakas diodka w drzwiach, ale po aucie moge skakac i nic - ani nie wyje a nie nie mruga. Mysle ze poprzedni wlasciciel w jakis sposob >odłaczył< alarm. Jak to sprawdzic/właczyć spowrotem?

.

Poprzedni właściciel nic nie odłączyl :) Alarma działa na otwarcie drzwi lub wybicie szyby.Masz też czujniki przechyłu auta.Czyli jak ktoś chciałby Ci auto wziąć na lawete to będzie wyło.W środku auta masz czuniki ruchu.Zrób mały test.Zostaw w aucie opuszczoną szybe kierowcy i zamknij auto.Jak dioda w drzwiach zacznie migać to włoż ręke do wnętrza auta i pomachaj.Jak alarm się włączy to wszystko jest ok

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2006 09:07:20 
Użytkownik

ale ja nie wiem czy ty przypadkiem nie masz wylaczenia czujniak ruchu ktory sie znajduje na belce obok fotela kierowcy..

Strefa czasowa: UTC + 1