.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 18:47:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6/4B] montaż alarmu - gdzie kable i jakie kolory
PostNapisane: 10.lis.2006 14:54:46 
Użytkownik

Witam ponownie.

Po przeczytaniu kilku postów o kradzieży naszych ukochanych autek postanowiłem zakupić i zamontować alarm do mojej niuni. :<

Mowa o A6 model 4B z 98 roku AVANT 1,9TDI. :peace:

Zakupiłe alarm bezpilotowy aby działał biorąc impuls z centralnego zamka - taki wybór bo nie chcę dodatkowych pilotów, chcę aby wszystko sterowane było oryginalnym pilotem. Nie będę się rozpisywał o czujnikach, syrenach itd bo to wiem jak podłączyć ale mam pytanie dla kogoś kto się alarmami zajmuje lub zakładał do siebie ostatnio alarm i pamięta:
:?: - gdzie znaleźć przewód od czujników drzwiowych i czujnika tylnej klapy i jakiego są koloru?
- oraz gdzie jak najbliżej bezpieczników podpiąć się do kabli sterowania centralnym zamkiem aby brać impuls do włączania i wyłączania alarmu - kolory tych kabli też by mnie interesowały?

Pytanie rzucam ponieważ długo pracuję i mało mam czasu na szukanie tych kabli w garażu.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za pomoc OLO :):

Teraz:
małe i zwinne A3 1,9TDI (AHF) 110KM
i parę innych jeżdzidełek

Obrazek

Tytuł: Wszystko do A6.
PostNapisane: 10.lis.2006 17:10:28 
Użytkownik

POWER SUPPLY + 30: connect with a ring terminal to one of the general power supply terminal in the fuse box.
- 31: connect with a ring terminal directly to the car body.

IGNITION WIRE + 15/54: connect to the 1,5 mm2 BLUE/BLACK wire at the position nr.4 of the orange connector nr.15 located on the connectors holder plate behind the left bulkhead, drivers side.

DIRECTION INDICATORS Connect to the BLACK/WHITE wires at the position nr.9 and BLACK/GREEN at the position nr.10 in the 10 way light brown connector located behind the left sill cover, drivers side.

ELECTRIC WINDOWS Comfort closing, negative control signal
The closing of the windows is obtained timing the GREEN/BLUE doors closure wire of the vehicle.

CENTRAL DOORS LOCKING Negative control signal
Connect to the GREEN/BLUE wires at the position nr.5 (lock) and
BROWN/YELLOW at the position nr.6 (unlock) located in the 15 way light brown connector behind the left sill cover, drivers side.

IMMOBILISATION POINT 1 Fuel pump
Cut the 1,5 mm2 GREEN/YELLOW wire located at the position nr.32 of the 6 way light blue connector, near the connector mentioned above.

IMMOBILISATION POINT 2 Fuel pump relay coil supply. Cut the 1,5 mm2 GREEN/YELLOW wire located in the wiring harness coming out
of the fuse marked nr.34 in the fuse box.

DOORS SWITCH Connect to the GREEN/YELLOW wires at the position nr.1, RED/GREY at the position nr.10, BLACK/RED at the position nr.12 and BLACK/VIOLET at the position nr.14 located in the 16 way light brown connector coming out of the modular system under the moquette on front of the drivers seat.

BOOT SWITCH Positive polarity control signal.Connect to the 1 mm2 RED/GREEN wire at the position nr.9 located in the 12 way
black connector coming out of the modular system under the moquette on front of the drivers seat

Tytuł:
PostNapisane: 11.lis.2006 18:03:20 
Użytkownik

Podziękowania dla SIWUS-a :)

Muszę sobie to wydrukować i lekko przetłumaczyć :peace:

Tylko zabezpieczenie z odcięciem zasilania pompy paliwa to na pewno dotyczy się TDI-ka???

Już większość rozszyfrowałem i wygląda to nieżle, chyba nie będzie wielkiej zamoty.

Teraz:
małe i zwinne A3 1,9TDI (AHF) 110KM
i parę innych jeżdzidełek

Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1