cornee napisał(a):
Od pół roku używam najtańszych na rynku płaskich wycieraczek "ALCA HEYNER All Seasons Graphit" i nie narzekam! Cena zależy od długości...
Jeśli się dopasuje długość taką jaką przewiduje producent auta to wszystko oki...
Akurat temat dla mnie na czasie.
Mój koleś uważa, że i tak nie warto kupować drogich wycieraczek w sezonie jesienno-zimowym bo w jeździe za tirami na naszych drogach to i tak są po miesiącu do wymiany. Kupuje więc tanie. Nie kradną ich i wychodzi taniej. Tylko czy aby na pewno ...
Postanowiłem sprawdzić tę teorię i założyłem jakiś czas temu tanie wycieraczki (chyba graphite).
O ich jakości przekonałem się właśnie dziś - 13-go
Jechałem sobie dość szybko w sporej ulewie i nagle wyprzedził mnie mesiek (gość jechał ze 160!). Nie wiem czy to od uderzenia podmuchu powietrza czy od uderzenia sporej chmury wody jaka się za nim unosiła wycieraczka od strony kierowcy się po prostu ... złamała w miejscu mocowania do ramienia. Jakimś cudem nie porysowało mi szyby i nic się nie stało. To była prosta droga i w miarę jasno. Miałem w bagażniku stare wycieraczki Boscha i sobie podmieniłem. Nie założę już więcej żadnej taniochy.