.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 14:37:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100Q C4 AAH] Jak wyjac panel z przyciskami?
PostNapisane: 23.gru.2006 19:56:26 
Użytkownik

Auto: AUDI 100 C4 2.8 V6 quattro
Witam,

Tak wygladaja owe przyciski :)
Obrazek

Ogolnie rzecz biorac pewnego razu cos sie stalo (pewnie jakies chwilowe wieksze napiecie) i nagle sporo lampek mi sie poprzepalalo w niuni np. od podswietlania klimy itp. ale te juz sobie naprawilem.. pozostala kwestia dwoch przyciskow (przepalone zaroweczki zaznaczylem na czerwono)..

Do przysiskow sie probowalem dobrac sciagajac dla kazdego z nich paneliki, wszystko ok.. widac ladnie po dwie zarowki gora/dol itp.. ale nie sposob ich stamtad wydobyc ;) Pewnie trzeba jakos sciagnac caly panel z przyciskami i dobrac sie do nich "od tylu" :) ktos wie jak to zrobic?

Pozdrawiam serdecznie i zycze przy okazji Wesolych Swiat wszystkim :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2006 20:22:55 
Użytkownik

Wystarczy sciagnac ta zaslepke kora sciagales :-) Fakt ze te zarowki trudno wyciagnac. Ja poradzilem sobie wyciagajac je kombinerkami. Trzeba tylko robic to ostrozne zeby szklo nie peklo. Trzeb ja delikatnie zlapac i pociagnac. Wyjdzie bez problemow :-)

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 23.gru.2006 21:34:11 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
A same przełączniki wyciągniesz podważając je lekko z góry i dołu.
Żeby wyciągnąć całą listwę z wszystkimi przełącznikami musisz odkręcić konsolę. A to nie potrzebna robota.

Zrób jak mówi photokom ew. wyciągnij całe włączniki.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 21:03:37 
Użytkownik

Uf przepraszam za przerwe dopiero teraz mialem czas zrobic dodatkowe fotki..

Obrazek

Jak widac pierwszy przycisk jest jakis niestandardowy i jakby nie mial wyciaganej tej zaroweczki (jak nim ruszam to trzymaja go "nozki", ktore gdzies ida w prawo i na tyl gdzie sa pewnie przylutwane na sztywno)

Drugi przycisk jest taki jak reszta pozostalych ale tez nie moge wyjac nawet kombinerkami tej zarowki u gory.. za malo wystaje..

Zaroweczki popalily sie w obydwu wiec tak czy siak jakos musze wyciagnac cale przyciski.. tylko jak zeby nic nie polamac.. jakies pomysly?

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 21:16:31 
Użytkownik

notset napisał(a):
Uf przepraszam za przerwe dopiero teraz mialem czas zrobic dodatkowe fotki..

Obrazek

Jak widac pierwszy przycisk jest jakis niestandardowy i jakby nie mial wyciaganej tej zaroweczki (jak nim ruszam to trzymaja go "nozki", ktore gdzies ida w prawo i na tyl gdzie sa pewnie przylutwane na sztywno)

Drugi przycisk jest taki jak reszta pozostalych ale tez nie moge wyjac nawet kombinerkami tej zarowki u gory.. za malo wystaje..

Zaroweczki popalily sie w obydwu wiec tak czy siak jakos musze wyciagnac cale przyciski.. tylko jak zeby nic nie polamac.. jakies pomysly?

Pozdrawiam serdecznie

Bo jeden przycisk jest na diodach, lub żarówkach z "wąsami". Musisz go całego wyciągnąć i przelutować żarówkę. A z drugiego można wyciągnąć pęsetą, albo cążkami. Trzeba mocno złapać i wyjąć. Możesz się też wspomóc jednoczeście podważająć żarówkę igłą...
Musi wyjść...

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 22:18:58 
Użytkownik

:): Heveliusz dzieeeeki za info normalnie nie wiedzialem hehe :): :peace:

A tak na serio to takie i "troche" bardziej skomplikowane rzeczy przerabialem jeszcze w elektroniku :peace: hehe.. pytanie moje brzmialo i raczej dotyczylo sposobu jak wyjac te cale przyciski.. za rada rodzynka probowalem je podwazac od gory i dolu ale chetnie nie chca wyjsc a nie chce pociagnac mocniej zeby sie plastiki nie polamaly.. a wyciaganie samej zarowki z przycisku drugiego juz przerabialem roznymi sposobami bo jest za bardzo wcisnieta i dlatego napisalem ze tak czy siak trzeba wyjac cale te dwa buttony i wtedy bedzie latwiej..

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 22:30:03 
Użytkownik

notset napisał(a):
:): Heveliusz dzieeeeki za info normalnie nie wiedzialem hehe :): :peace:

A tak na serio to takie i "troche" bardziej skomplikowane rzeczy przerabialem jeszcze w elektroniku :peace: hehe.. pytanie moje brzmialo i raczej dotyczylo sposobu jak wyjac te cale przyciski.. za rada rodzynka probowalem je podwazac od gory i dolu ale chetnie nie chca wyjsc a nie chce pociagnac mocniej zeby sie plastiki nie polamaly.. a wyciaganie samej zarowki z przycisku drugiego juz przerabialem roznymi sposobami bo jest za bardzo wcisnieta i dlatego napisalem ze tak czy siak trzeba wyjac cale te dwa buttony i wtedy bedzie latwiej..

Pozdrawiam :)

Skąd miałem wiedzieć :peace:
Z Twojego postu wynikało, że jesteś zdziwiony, więc wyjaśniłem...

A co do wyciągnięcia całych przycisków, to musisz je tak jak pisali podważać systematycznie dookoła i po mału wyjdą. Jest też inny patent tzn. po wyjęciu radia wkładasz rękę we wnękę i wypychasz je od tyłu... One mogą mieć blaszki trzymające, które trzeba ścisnąć (u góry i na dole)... Wymaga to trochę siły...

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 22:44:24 
Użytkownik

Hehe no to ok :peace: jutro sprobuje bardziej radykalnych srodkow zeby je wydobyc skoro tak mocno nie chca wyjsc po dobroci :D W koncu stare powiedzenie w stylu po co sie meczyc, wystarczy wziasc wiekszy mlotek ma tez swoje racje :):

Pozdrawiam :peace:

Strefa czasowa: UTC + 1