.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 00:50:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 2001] oswietlenie wnętrza
PostNapisane: 09.lut.2007 00:13:56 
Użytkownik

witam klubowiczów;)
to moj debiut na tym forum;)

anyway, problem taki jak moj mialo juz chyba kilka osób, przejrzalem historie, ale nikt nie miał tego w A3

oświetlenie kabiny nie działa po otworzeniu drzwi. światła w drzwiach działają, komputer pokazuje otwarcie konkretnych drzwi.

Lampki daja się zapalić ręcznie przyciskami (zarówno nad pasazerami jak i z pzrodu)

jesli drzwi pozostaja otwarte, to zdarza sie, ze na pol sekundy lampki migną (cos na chwileczke styka)
to samo jest z lampka w bagażniku

kilka osób mialo taki problem, ale dotyczyl B3/B4 i starszych A4. Przypuszczam ze w A3 po lifcie jest jakos inaczej, stad moje pytanie

chwilowo elektryk zrobil mi mostek (z lampki w drzwiach) zeby chociaz drzwi kierowcy zapalały światło

domyslam sie ze 'cos nie styka', ale nie wiem nawet gdzie szukac 'tego czegos' :) nie mam ksiazki do auta.

pozdrawiam i licze na jakąś pomoc/nakierowanie

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2007 16:05:01 
Użytkownik

....głupio zapytam... masz przełącznik włączania oświetlenia na panelu sterowania ustawiony w pozycje włącz gdy drzwi otwarte ??... ;) bo czasem ktoś to przełączy na pozycje off i sie nie zapala...

... kiedyś zachciało mi się podpiąć do instalacji imitację alarmu taka wieśniacką niebieska oczojebną diodę :): , włączało sie to pod + po stacyjce a drugi kabelek pod + zwykły .. po wyjęciu kluczyka dioda zaczynała migać bo + po stacyjce stanowił wtedy zwarcie do masy... wszystko ok ale jak zamknołem drzwi z pilota to po kilku sec w środku zapalało się światło i nie gasło ... poprostu sterownik dostawał informacje że jest jakis pobór pdu czy coś... więc wyłaczyłem oświetlenie kabiny wogule... może tez coś masz namieszane i ktoś wyłączył :):

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2007 16:14:06 
Użytkownik

przelacznik jest w pozycji srodkowej (z lewej jest calkiem OFF, srodek drzwi, prawa ON)

jak pisze, zdarza sie ze swiatelko czasami przy otwartych drzwiach 'cyknie' na chwile, zatem jest to jakis problem z kablami albo jakims przekaznikiem/bezpiecznikiem, nie wiem

moze ktos z Was wie który przekaznik odpowiada za to?

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2007 16:17:54 
Użytkownik

jest to tez prawdopodobne...za sterowanie oświetlenia w kabinie odpowiedzialny jest moduł centralnego zamka (ta pompka) w niej masz przekaźniki również do oświetlenia wewnętrznego, pompka znajduje się w lewym tylnim nadkolu , dostęp od środka bagażnika... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2007 16:22:33 
Użytkownik

tam gdzie jest tuba od bose?

Tytuł:
PostNapisane: 09.lut.2007 16:26:35 
Użytkownik

..tzn nie wiem jak u Ciebie bo rozumiem że masz tam subwoofer ale na 90% tez tam powinna być pompka... posprawdzaj wszystkie wtyczki zapodaj jakiś kontakt spray może pomoże ;)

Strefa czasowa: UTC + 1