słuchajcie poszprałęm temat i okazuje się zę te alarmy defa nie mają odcięcia (zapłonu ,pompy paliwa ) po rozebraniu modułu alarmowego nie ma w środku przekaznika do odcięcia wiec to musi być standard
http://www.defa.com/technical_a.php3?lang=3&ndid=
Co do alarmu to zmieniam i jest tak zlikwidowane całkowicie otworzenie samochodu poprzez kluczki -zamki w przednie dziw wstawiona klamka od tyłu bez kluczyka klapa od kufra jest otwierana ale odcięty jest przewód który otwierał cały samochód po przekręceniu kluczyka w klapie . co do alarmu mam tak ze zakupiony alarm z powiadomieniem ale ma on wyjście takie co otwiera np klapę, zapala silnik po przytrzymaniu jednego z przycisków na pilocie u mnie przekręcam kluczyk od stacyjki i muszę przytrzymać przycisk na pilocie 2 sekundy słychać załapanie przekaznika i dopiero mogę odpalić przycisk należy przytrzymać przy każdym odpaleniu samochodu plus ukrytych wyłączników 1-0 nie trzeba pamiętać o wyłączeniu ich po za tym złodziej może szukać ukrytego przełącznika a on jest w pilocie
zastanawia mnie gdzie jest komp trzymający immobiljzer w modelach a6 podminiany jest komp gdzie immo przestaje mieć znczenie tylko to robione chyba w nowszych a6 bo podobno jest on w bagażniku a ja go nie mogę namierzyć