.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 14:13:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a6- oryginalny alarm nie wyłączył silnika
PostNapisane: 24.mar.2007 19:28:14 
Użytkownik

Dziwna sprawa mam a6 98 rok posiadam oryginalny alarm w kluczyku ale tak się stało że go zamknąłem i niestety padły bateryjki w oryginalnym kluczyku nie było wyjścia otworzyłem zamkiem z bagażnika auto się otworzyło wsiadłem no i odpaliło autko sygnał wył mrugały kierunki ale dojechałem do domu :< fajnie że dojechałem wyłączyłam alarm z drugiego kluczyka ale czy to normalne ???
moje pytanie chce wymienić to badziewie co do podpięcia to sobie jakoś poradzę ale fajny efakt jet gaśnięcia oświetlenia gdy się alarm wyłącza a zarazem gdy się go wyłącza ono się załącza i będzie problem jak to podpiąć może ktoś to przerabiał chcę oryginalny zostawić go nie włączać podpiąć się drugim z powiadomieniem coś może mnie jeszcze zaskoczyć ma ktoś schemacik może ??

Tytuł: Re: a6- oryginalny alarm nie wyłączył silnika
PostNapisane: 25.mar.2007 00:15:24 
Użytkownik

Jak najszybciej załóż porządny alarm bo oryginalny to nie alarm! Ostatnio właśnie z takim " alarmem " ukradli mojemu znajomemu Audi A6 i po zapytaniu jaki miał alarm odpowiedż była oryginalny a ja mu na to że taki alarm to niech se w buty wsadzi i założy porządny to mniejsze ryzyko kradzieży! Na jego szczęście auto odzyskał bo złapali całą ekipe i może sobie założyć alarm z pierwszego zdarzenia!

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2007 00:40:25 
Użytkownik

Auto: Audi Q7 4L 3.0 TDI
o pierwsze dla dobrego zlodzieja to i dokladany alarm to pestka.
Zaloz gdzies odciecie zaplonu, pompy paliwowej albo cos.
Ja mam A6 C5 2.4 98r i mi odcina zaplon (siadam w srodku , zamykam drzwi pilotem i odpalam , gasnie i zaczyna wyc )proste ale to nie jest sposob na zlodzieja najlepiej nie kupowac auta to nie maja co ukrasc

Bylo
AUDI A6 C5 2.4 98r AGA LPG
Mercedes CL 500 W215
Mercedes E320 CDI S211
Jest
Audi Q7 4L 3.0 TDI 12r

Tytuł:
PostNapisane: 26.mar.2007 07:07:23 
Użytkownik

Auto: A4 B6 Avant 1.9 TDI AVF
jak maja zapierdzielić....to nie ma siły... i tak zawiną furacza....wszystko zalezy od czasu jaki IM sie da :)))

Navigation BNS4.2 (spolszczone) + Teleatlas DX 2012/2013

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 00:39:43 
Użytkownik

słuchajcie poszprałęm temat i okazuje się zę te alarmy defa nie mają odcięcia (zapłonu ,pompy paliwa ) po rozebraniu modułu alarmowego nie ma w środku przekaznika do odcięcia wiec to musi być standard http://www.defa.com/technical_a.php3?lang=3&ndid=
Co do alarmu to zmieniam i jest tak zlikwidowane całkowicie otworzenie samochodu poprzez kluczki -zamki w przednie dziw wstawiona klamka od tyłu bez kluczyka klapa od kufra jest otwierana ale odcięty jest przewód który otwierał cały samochód po przekręceniu kluczyka w klapie . co do alarmu mam tak ze zakupiony alarm z powiadomieniem ale ma on wyjście takie co otwiera np klapę, zapala silnik po przytrzymaniu jednego z przycisków na pilocie u mnie przekręcam kluczyk od stacyjki i muszę przytrzymać przycisk na pilocie 2 sekundy słychać załapanie przekaznika i dopiero mogę odpalić przycisk należy przytrzymać przy każdym odpaleniu samochodu plus ukrytych wyłączników 1-0 nie trzeba pamiętać o wyłączeniu ich po za tym złodziej może szukać ukrytego przełącznika a on jest w pilocie :D
zastanawia mnie gdzie jest komp trzymający immobiljzer w modelach a6 podminiany jest komp gdzie immo przestaje mieć znczenie tylko to robione chyba w nowszych a6 bo podobno jest on w bagażniku a ja go nie mogę namierzyć

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 12:34:08 
Użytkownik

janekaudi napisał(a):
słuchajcie poszprałęm temat i okazuje się zę te alarmy defa nie mają odcięcia (zapłonu ,pompy paliwa ) po rozebraniu modułu alarmowego nie ma w środku przekaznika do odcięcia wiec to musi być standard http://www.defa.com/technical_a.php3?lang=3&ndid=
Co do alarmu to zmieniam i jest tak zlikwidowane całkowicie otworzenie samochodu poprzez kluczki -zamki w przednie dziw wstawiona klamka od tyłu bez kluczyka klapa od kufra jest otwierana ale odcięty jest przewód który otwierał cały samochód po przekręceniu kluczyka w klapie . co do alarmu mam tak ze zakupiony alarm z powiadomieniem ale ma on wyjście takie co otwiera np klapę, zapala silnik po przytrzymaniu jednego z przycisków na pilocie u mnie przekręcam kluczyk od stacyjki i muszę przytrzymać przycisk na pilocie 2 sekundy słychać załapanie przekaznika i dopiero mogę odpalić przycisk należy przytrzymać przy każdym odpaleniu samochodu plus ukrytych wyłączników 1-0 nie trzeba pamiętać o wyłączeniu ich po za tym złodziej może szukać ukrytego przełącznika a on jest w pilocie :D
zastanawia mnie gdzie jest komp trzymający immobiljzer w modelach a6 podminiany jest komp gdzie immo przestaje mieć znczenie tylko to robione chyba w nowszych a6 bo podobno jest on w bagażniku a ja go nie mogę namierzyć

w A6 immo jest w zegarach ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 13:36:07 
Użytkownik

Jak chcesz sobie wziąźć jakieś audi z ulicy musisz mieć swoje zegary i swój kluczyk. Wówczas fabryczny alarm nie bedzie przeszkodą.
Czem prędzej montuj jakieś odcięcie własnej konstrukcji.

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 14:29:47 
Użytkownik

No zgadza się ale jak wiesz z imo wychodzi jeden z przewodów który wchodzi na złącze komputera np wejście nr40 nie jest to sygnał 0-1 czyli np podanie sygnału +12v spowoduje że do kompa dojdzie sygnał i samochód zapali bo imo nie odcina tylko podaje sygnał generowany o przebiegu ściśle określonym przypisanym do kompa więc po co bawić się w imo gdyz takiego przebiegu sygnału nikt nie poda ale można przeprogramować kompa tak że po prostu nie ma imo i z komputera wychodzi wtyka powiedzmy z 70 przewodami wyciągasz ją wkładasz do drugiego kompa z rozblokowanym imo i na nic ci imo w kluczyku zapalasz bez problmu Więc chce wiedzieć gdzie jest komputer i zabezpieczyć tak ze nie możńa ściągnąć tej wtyki w sarwisach wyminiane są też śruby mocujace na nietypowe właśnie po to by nie dojść do kompa

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2007 16:08:25 
Użytkownik

Na wszystko jest sposób. Kwestia czasu.
Prościej jest zamienić przewody zasilające we wtyku i w ECU. Wówczas podczas "nieautoryzowanej " podmianki, ECU złodzieja idzie z dymem.
Ostatnio po 23:00 wyciągałem pod domem na biegu licznik do korekty z auta na niemieckich blachach.Przechodziła straż miejska i nawet mnie nie wylegitymowali.Powiedziałem że to moje auto, że rano jadę w trasę a licznik mi nie działa. I co? Poszli sobie. Nie wzięli pod uwagę tego że mogę dobierać się do nieswojego auta.Szkoda słów.
Najpewniej jest zrobić własne odcięcie i zmienić umiejscowienie wtyki od diagnostyki.Laptopem z interfejsem lub innym mądrym urządzeniem typu "plug&play" można odpalić każde auto zabezpieczone tylko fabrycznie.

Strefa czasowa: UTC + 1