.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.cze.2025 08:27:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 b4]Przejściówki do radia
PostNapisane: 16.mar.2007 17:33:32 
Użytkownik

Dwa tygodnie temu kupiłem Audi 80 z 1993. W aucie od nowości nie było żadnego radia (jest fabryczna zaślepka i zestaw do montarzu radia w schowku). W moim poprzednim samochodzie nie było żadnych kostek ISO, więc obciąłem kostke od radia JVC KD-G721 i zwyczajnie poskręcałem druciki. W Audi jest kostka (a właściwie dwie), ale jakaś inna. Co radzicie zrobić? kupić jeszcze jeden oryginalny kabel od JVC i przejściówkę(jaką???)? Najlepiej gdyby ktoś dał link na allegro, albo chociaż napisał, jak ma wygladac ta przejściówka. HELP

Tytuł: Re: Przejściówki do radia w B4
PostNapisane: 16.mar.2007 19:38:32 
Użytkownik

Icemar napisał(a):
W moim poprzednim samochodzie nie było żadnych kostek ISO, więc obciąłem kostke od radia i zwyczajnie poskręcałem druciki

no i tu kolego dałeś plame bo trzeba było kostke do auta kupić a nie ciąć tej przy radiu :zly: A jakie masz te kostki teraz w Audi?? czarną i brązową po 8 styków (4 w dwóch rzędach) ?? Jeśłi tak to jest standardowa kość ISO. Najlepiej weź tą kostkę co uciąłeś spowrotem połącz z radiem i kup przejściówke z tej kostki na to (prawdopodobnie) ISO.
a tu masz przejściówki z JVC na ISO.
http://aukcja.onet.pl/search.php?string ... &country=1
Nie znalazłem do twojego konkretnego modelu ale może dopasujesz coś wizualnie :): a jak nie to pytaj sprzedawców, napewno coś znajdziesz :peace:

B6 1.8T quattro avant 2011-2017

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2007 13:39:17 
Użytkownik

Ale ja jestem głupi :): Rzeczywiście ta kostka w samochodzie to ISO, a ten kabel który zepsułem miał na końcu właśnie ISO. Czyli musze poprostu kupic taki sam kabel i zadna przejściówka nie będzie już potrzebna. W każdym razie dzięki za pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2007 23:41:19 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
no niezupelnie :-)
iso - owszem, ale jesli masz w tylnich drzwiach oryginalne głośniki - będziesz musiał w kostce 2 czy 3 przewody przełożyć (z kostki w samochodzie wyciągasz z boku żółtą zaślepke i ładnie wychodza przewody z pinami) - żeby podpasowac wyjście + tyłu do tego w radiu i zmostkowac "-" tyłu w kostce.
było wałkowane wielokroć, nawet gdzieś dawałem schemat.

jak nie masz tyłu - to podłaczasz kostki i gra muzyka (dosłownie :-) )

Strefa czasowa: UTC + 1