Witam, od nie dawna zaczęły mi się problemy z elektryka, natarczywie przepalają mi się bezpieczniki.... Przyznam się, że wymontowałem licznik do naprawy i w czasie gdy go nie miałem założyłem od b3 prędkościomierz i raz cały zestaw wskaźników(na dwie kostki bez miejsca na trzecia najmniejsza białą). Na początku mi się przepalił 10A numer 8 odpowiadający za radio i za zegarek lcd pod obrotomierzem. Kurcze teraz poszły ze trzy ( tym jeden 20A) i po wymianie i sprawdzeniu wszystkich nie palą się trzy kontrolki migające na czerwono, u góry zegarów ( od ciśnienia oleju, hamulców i chyba płynu niechłodniczego) Po przekręceniu kluczyka na zapłon o ile mi się nie myli cyka mi głośno z lewej strony od maski patrząc, myślę że jest to n75 ??
Czy podmieniając zegary mogłem je uszkodzić w ten sposób, że tworzy się teraz zwarcie?? Czy Vag wykaże błędy, ale chyba samochód jest za stary na tą metodę
W środę pojadę do elektryka.... wstępnie stary znajomy mi zmierzył że występuję jakieś zwarcie i sugerował wymianę stacyjki...