.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 11:35:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 2.5 TDI V6 99r] Awaryjne otwarcie drzwi bez zamków?
PostNapisane: 21.lip.2007 12:20:29 
Użytkownik

Auto: A4 B6 Avant 1.9 TDI AVF
Witam szanowne grono uzytkowników tego forum.
Ostatnim czasem duzo czytalem na temat zabezpieczenia naszych autek. Jednym z najczestszych "pomysłów" i porad było usunięcie wszystkich mozliwych zamków z autka. Tak tez uczyniłem. Mam teraz jednak watpliwości co do tego pomysłu.....
Jakby nie patrzec...w chwili gdy padnie aku do auta si enie dostaniemy w zaden sposób :/ :/ nie ma go bowiem jak otworzyć [jesli sie nie myle]
Czy jest jakis sposób na podłączenie do zamka tzw "lini awaryjnej" - mam na myśli 2 kabelków wpietych w zamek drzwi przednich i ukrytych dobrze zaizolowanych gdzies "pod autkiem" ...
W czase jak padnie nam aku...wystarczyloby podpiąć zewnetrzne żródło 12V i autko by sie otwierało. Prosze mnie poprawic jesli sie myle.
Moze ma ktos jakis schemat podłaczenia czegos takiego ?? Bardzo prosze o wszelkie porady.

Drugie moje pytanie dotyczy przedniej maski..... do zamka maski dochodza jakies przewody...mam pytanie czy w chwili otwarcia maski nie powinno byc to sygnalizowane na wyswietlaczu miedzy zegarami tak jak to sie dzieje w chwili otwarcia drzwi...lub klapy bagaznika ??
Jesli tak powinno byc gdzie szukac ustarki ??

Pozdrawiam Serdecznie .
Szymon. :):

Navigation BNS4.2 (spolszczone) + Teleatlas DX 2012/2013

Strefa czasowa: UTC + 1