Nie działa mi ten algorytm
To samo
To samo
I tak dalej. Ten sam algorytm podawany przez kilku użytkowników forum.
W algorytmie podanym w drugim poście "zapłon" ostatnia faza przed odpaleniem silnika? (To tylko na wszelki wypadek, żeby uniknąć nieporozumień).
W punkcie 3. "przycisk" to otwieranie czy zamykanie drzwi? (Mikev (prawdopodobnie autor) nie jest pewien, ale uważa, że jest to obojętne.)
Do stacyjki wsadziłem ten plastikowy klucz, włączyłem zapłon. I powtórzyłem punkt 3,4 dla wszystkich możliwości [1-4], gdyż nie wiem, pod którym numerem jest zapisany mój klucz z pilotem. Cały algorytm powtórzyłem 8 razy (4 razy na otwieranie [1-4], 4 razy na zamykanie [1-4])
Wszystko działało jak w opisie, po kliknięciach w punkcie 3 migały światła, zarówno dla otwierania jak i zamykania. Po odczekaniu 5 sekund samochód się otwierał (nie zapalało się światło). Po ósmym wykonaniu algorytmu chciałem sprawdzić czy działa. Wyjąłem kluczyk ze stacyjki, zamknąłem drzwi i okazało się, że nic się nie zaprogramowało. Spróbowałem zamknąć samochód przez zamek w drzwiach, samochód się zamknął i włączył się alarm. Przez 1-2 minuty próbowałem otworzyć zamek jednym i drugim kluczem, nic nie działało... W końcu zaskoczyło i otworzył się zamek (nadal wyje) i udało mi się zdjąć klemę z akumulatora. Zanim zdjąłem klemę, jeszcze otworzyłem i zamknąłem raz samochód, ale centralny nie działa już dla tego klucza.
Jeżeli ktoś znajdzie błąd w moim postępowaniu, albo miał podobny problem i rozwiązał go w jakiś inny sposób (inny algorytm np.) to proszę dać znać. Bo pieprzę się z elektryką w tym samochodzie od dawna i tylko pozostało mi zaprogramowanie kluczyka do pełni szczęścia...
PS. Ładne domki masz na osiedlu