.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lip.2025 00:26:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 1998 AFN 1.9 TDI] - problemy z wentylatorem chłodnicy
PostNapisane: 21.lut.2008 17:03:51 
Użytkownik

Witam
Otoz mam pytanie dotyczące załaczania sie wentylatora odpoweidzialnego za klimę, Jak odpalam auto rano po nocy, czyli jak jest zimne to przy przekręceniu kluczyka załacza sie wentylator klimy, pochodzi ok 20 sekund i sie wylacza jak zapale samochod tochodzi ok.2-4 min i sie wyłacza, nadmieniam ze klima nie jest włączona.Prosze o pomoć w tej sprawie
Pozdrawiam
Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2008 04:52:46 
Użytkownik

Audi A4 bylo wypasoazone w rozne systemy chlozdzenia , rozne rozwiazania elekryczne ktore zwiazane sa z jednym lub naprzyklad trzema poziomami pracy wentylatora elektrycznego.

Wentylator o korym mowa jest faktycznie wentylatorem klimatyzacji ale nie do konca. Wystepuje takze gdy nie ma klimatyzacji a jest naprzyklad fabrycznie montowany hak holowniczy. Moze byc tak ze samochod ma jedno i drugie a nawet automatyczna skrzynie biegow co ma znaczenie dla konstruckji ukladu chodzenia.

Nie chodzi mi tutaj o to zeby podal Pan wyposazenie , czy auto ma to czy tamto. Chce tlko pwoeidziec ze do rozwiazania takiego problemu trzeba podejsc odpwoiednio do jego konstrukcji. Ta zas zaleznajest od wyposazenia i dokladnego roku modelowego auta. Nie ma wiec jedno znacznej odpwiedzi na taki stan rzeczy.

Tytuł: [A6 C5 1998 AFN 1.9 TDI] - problemy z wentylatorem chłodnicy
PostNapisane: 24.lut.2008 15:41:11 
Użytkownik

Witam
Dziekuję za zainteresowanie, otoż auto mie ma montowanego haka holowniczego, a skrzynia jest manualna. Rok produkci mojej A6 jest koniec 1997.Wydajne mi sie ze chyba nie powinien chodzic wentylator klimatyzacji gdy jest ona nie uzywana i do tego zalącza sie tylko pdczas dlugiego postoju gdy przekręce kluczyk, pochodzi ok. 20-30 sek. i sie wylączy a jak odpale to sie też zalązca na ok.2-3 min i sie wylącza. Jesli ktos spotkal sie z czyms takim a swojej Audi to prosze o jakieś rozwiązania
Pozdrawiam
Grzes

Strefa czasowa: UTC + 1