Panowie czytalem ten wątek pare dni temu a tu dzisiaj jak znalazł mi też to wypadlo (nawet nie pytajcie jak to zrobiłem)
Jeśli chodzi o przywrócenie tego do życia sprawa prosta.
Trzeba rozkręcić poszycie boczne bagażnika. Najpierw 4 plastikowe kołeczki potem tylni plastik ten z żaróweczką (2 śrubki i 2 mocowania siatki) i na konću górny profilowany plastik (jest on przymocowany do materiałowej osłony i wchodzi w karoserie na dwa zatrzaski) Trzeba pociągnąć ale z wyczuciem i wyjdzie. W końcu cały bok trzyma się jeszcze na dwóch wsadkach zaraz na krawędzi schowka(trzeba podważyć śrubokrętem)
Teraz tylko trzeba odkręcić taką czarną skrzynkę (nie wiem co to jest ale pisze na nim boss system czy jakoś tak) Generalnie trzy śrubki, wtyczka i po sprawie.
Naszym oczom ukazuje się mechanizm centralnego zamknięcia wlewu. Jest on na dwóch śrubkach ale nie trzeba ich odkręcać całkowicie tylko poluzować i mechanizm sie wysuwa. Składamy do kupy i z pomocą lusterka celujemy do dziurki
Niestety jest tam jeszcze metalowa część błotnika więc nie widać tego wyraźnie ale troche sprytu i nie ma problemu
Składamy całość w odwrotnej kolejności....
Trochę przydługawe ale może się przyda