.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lip.2025 11:40:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: allroad sensor wiązka ciśnienia w oponach- moduł (problem)
PostNapisane: 17.lip.2008 12:50:59 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
Witam odkąd posiada allroad'a 2x miałem porządny problem z błędem na fizie
"uszkodzony czujnik ciśnienia" lecz już z grubsza doszedłem, iz jest to po stronie braku lub problemu komunikacji czujników czestotliwości 447 (wiem, ze mercesesy W210 i W211 posiadają takie same czujniki) z modułem głównym

problem tkwi:

- albo w antenkach, złączach, na kosciach przy deszczowej pogodzie (z ta pogoda to moja teoria), akurat zawsze mi sie to kojarzy w okresach burzowych i zmiennych warunkach atmosferycznych, temperatur.

- kiedy jade na dzialce po korzeniach powoli takze potrafi wystapic blad, ale to rzadkosc, nastawiam mu na asfalcie nauke i adaptuje uczy sie bez problemowo, w tej chwili nie moze.

- jesli ktos umie badz robil diagnoze na VAG'u proprosil bym o instruktaż na ktorych grupach to badac.

Bo jezeli padl mi moduł to 700pln czujnik 150, ale wole zdiagnozowac to od nitki do kłębka Info o komunikacji czujników, rzecz w tym, że także tak miałem z kilka miesięcy temu zmieniajać z zimowek na letnie i po jakis tam walkach udalo sie zaadaptowal wyuczyl.
Więc koledzy drodzy moi mili od czego zaczać i jak ?? :peace:

poniższy schemat wiązki elek.dla układu kontroli ciśnienia. w oponach.

Obrazek

Elektryk kiedyś zauważył spięcie z anteną w tylnej szybie o telematiksu (jest to system, który nie dziala u nas w PL powiązany z NAVI informacje o korkach chyba) i po jego zabiegu problem znikł.

prosze o rady i wewnt. inStrukcję. Dziękuję

update. 2 dni minelo sucho i problem ''blad o uszkodzonym czujniku minal'' :/

doszedlem antenka byla uszkodona na kosci, gra gitara, prawdopodobnie od piachu...

poprosil bym jakie grupy na sensory vag :)

:peace:

Strefa czasowa: UTC + 1