Leszek-Q napisał(a):
Koledzy,
jeźdźę A6 Allroad 4.2 FSI.
Mam podobny błąd: na wyświetlaczu komunikat "Adaptive light defect". Komputer podaje błąd 02627 - silnik nastawczy dynamicznego reflektora kierunkowego strona lewa V318.
Mój serwis nie podejmuje się naprawy - wg nich przyczyna może być w silniczku sterującym, a może w czujniku, który trzeba precyzyjnie dobrać (ten sam rocznik modelowy). Uznany elektroelektronik w moich stronach też odmówił. Wyjaśnił, że przyczyna jest niejednoznaczna i trzeba zdjąć przedni zderzak, a potem zamawiać części i mieć nadzieję, że wersje firmware będzie zgodna.
Czy może ktoś miał i rozwiązał podobny problem? Możecie polecić jakiś warsztat poza ASO w okolicach Warszawy?
Dziękuję.
W ubiegłym tygodniu rozwiązałem usterkę korzystając z usług tego warsztatu z Otwocka:
http://www.regeneracjalamp.waw.plOkazało się, że wystarczyło wymienić niesprawny silnik do poziomej regulacji xenona skrętnego.
Naprawa wraz z polerowaniem odbłyśników zajęła 2h i kosztowała 400zł netto. Nie trzeba było zdejmować całego zderzaka - wystarczyło odkręcić lewą część i lekko odgiąć na łuku.
Mam nadzieję, że te informacje komuś pomogą.